StoryEditor

Akú máte kondíciu? Pomožeme vám to zistiť!

24.02.2011, 23:00
Úroveň momentálnej kondície prezradí slávny (a neoklamateľný) Cooperov test. Jeho účelom je zmapovať vašu skutočnú kondíciu.

Úroveň momentálnej kondície prezradí slávny (a neoklamateľný) Cooperov test. Jeho účelom je zmapovať vašu skutočnú kondíciu.

Máte 12 minút na to, aby ste sa dostali čo najďalej (môžete bežať, striedať beh s chôdzou, alebo len chodiť.) Ak nemáte k dispozícii atletickú dráhu, alebo prehľad, koľko meria trasa, ktorú ste prebehli, využite naše tréningové trasy, ktoré vám odbehnutú trasu odmerajú (možno nie uplne presne na metre, ale aspon vás dostanú do obrazu) alebo využite jeden z pomocníkov od známych značiek, ktoré vám dokonca "vypľujú" krivku vášho výkonu počas spomínaných 12 minút.

Po dobehnutí a zistení vzdialenosti si pozrite svoj výkon v nasledujúcej tabuľke:




Tajomný protivník bežcov
Až donedávna sa vedci domnievali, že kŕče spôsobuje predovšetkým strata dôležitých minerálnych látok. Podľa posledných klinických výskumov sa však zdá, že to tak nie je. Minerály síce hrajú dôležitú úlohu pri sťahovaní svalov, ale otázka znie inak – prečo pri ich nedostatku nenastávajú u bežcov kŕče v celom tele?

O tom sa dozviete už budúci týždeň v článku Štefana Čuvalu, ktorý ho pre vás pripravil!

menuLevel = 2, menuRoute = rungo/aktuality, menuAlias = aktuality, menuRouteLevel0 = rungo, homepage = false
20. apríl 2024 11:34