StoryEditor

Beh pre život 2011: Pribudol Trenčín a noví patróni

30.05.2011, 00:00
Už po štvrtý krát zaplavia centrá miest Slovenska počas májových a júnových sobôt tisíce bežcov v tyrkysových tričkách. Nadácia Tesco organizuje spolu s Nadáciou Výskum rakoviny 4. ročník celoslovenského charitatívneho podujatia Beh pre život, ktorý je čoraz populárnejší.

Už po štvrtý krát zaplavia centrá miest Slovenska počas májových a júnových sobôt tisíce bežcov v tyrkysových tričkách. Nadácia Tesco organizuje spolu s Nadáciou Výskum rakoviny 4. ročník celoslovenského charitatívneho podujatia Beh pre život, ktorý je čoraz populárnejší.

Cieľom Behu je urobiť niečo pre svoje zdravie a zároveň prispieť na dobrú vec. Tento rok bežci prispejú na unikátny prístroj ELISpot dôležitý pre výskum rakoviny a pre prípravu protinádorových vakcín. ,,Na Slovensku každú štvrťhodinu pribudne jeden onkologický pacient a počet onkologických ochorení neustále rastie. Ročne ochorie na rakovinu až vyše 25 - tisíc ľudí a zomrie okolo 12 - tisíc pacientov. Sú to vysoké čísla, preto výskum rakoviny a jeho podpora stále viac naberá na dôležitosti,“ povedala prezidentka Nadácie Výskum rakoviny RNDr. Margita Klobušická, CSc. Doteraz sa Behu pre život na Slovensku zúčastnilo vyše 15 000 ľudí a vlani bežalo takmer 9000 ľudí! Koľko nás bude tento rok?

Aké sú novinky Behu pre život 2011?
„Projekt Beh pre život je čoraz populárnejší, preto okrem pôvodnej Bratislavy, Nitry, Prešova a Žiliny ho rozširujeme o ďalšie mesto – Trenčín. Môžeme sa pochváliť aj novými patrónmi, ktorí rozšírili rady priaznivcov a podporovateľov projektu. V Bratislave bude v premiére pri štarte tento rok aj charizmatický herec Jozef Vajda, v Prešove rodáčka a úspešná mladá hudobníčka Katarína Knechtová a Trenčín podporí slovenský hokejový hrdina a kapitán Dukly Trenčín Ľubomír Sekeráš“, povedal Michal Dyttert za Nadáciu Tesco, ktorú spoločnosť Tesco založila tento rok. Nadácia Tesco plne nahradí Fond Tesco a bude sa v širšej miere venovať pomoci a podpore neziskového sektora – napríklad v oblasti darcovstva či firemného dobrovoľníctva.

Okrem vyššie spomínaných nových patrónov Bratislavu už tradične podporí operný spevák Martin Babjak, ktorý sa Behu pre život zúčastní už štvrtý rok, spolu s medzinárodnou prezentérkou aerobiku a kondičnou trénerkou Luciou Medekovou. Nitrianskych účastníkov odštartujú aj v tomto roku herci Divadla Andreja Bagara Eva Pavlíková a jeho riaditeľ Ján Greššo. V Žiline bude opäť čestným patrónom Behu známy futbalista, bývalý 27-násobný reprezentant Slovenska, Vladimír Labant.

Termíny Behov (vždy ide o soboty):
Prešov - 14. máj 2011 o 15:00 h na Námestí Legionárov
Žilina - 21. máj 2011 o 15:00 h na Námestí A. Hlinku
Nitra - 28. máj 2011 o 11:00 h spred Divadla A. Bagara
Bratislava - 4. jún 2011 o 11:00 h na Partizánskej lúke
Trenčín - 11. jún 2011 o 15:00 h na Mierovom námestí

Všetky informácie o behoch vrátane trasy a možností prispenia sú na internetovej stránke www.behprezivot.sk alebo na facebookovej stránke Tesco Beh pre život a na Youtube.

menuLevel = 2, menuRoute = rungo/aktuality, menuAlias = aktuality, menuRouteLevel0 = rungo, homepage = false
23. apríl 2024 14:20