StoryEditor

The North Face Winter Cross Cup Piešťany - 1. kolo a pozvánka

06.01.2012, 05:00
V nedeľu 4. decembra 2011 sa na Červenej veži v Piešťanoch konal prvý ročník The North Face Winter Cross Cup Piešťany. Ani ranný dážď a hmla neodradili päť desiatok bežcov, aby sa zúčastnili nového podujatia v atletickom kalendári.

V nedeľu 4. decembra 2011 sa na Červenej veži v Piešťanoch konal prvý ročník The North Face Winter Cross Cup Piešťany. Ani ranný dážď a hmla neodradili päť desiatok bežcov, aby sa zúčastnili nového podujatia v atletickom kalendári.

 V nedeľu 4. decembra 2011 sa na Červenej veži v Piešťanoch konal prvý ročník The North Face winter cross cupu Piešťany. Ani ranný dážď a hmla neodradili päť desiatok bežcov, aby sa zúčastnili nového podujatia v atletickom kalendári.

Trať preteku viedla od hotela Panoráma smerom na Banku, ďalej k záhradkárskej osade a Beethovenovou aleju späť k hotelu Panoráma, kde bolo centrum podujatia. Bežci sa vďaka počasiu museli popasovať s náročnými podmienkami. Najpočetnejšie zastúpená bola mužská kategória, kde pretekári bežali tri vytýčené okruhy, pričom spolu prebehli 11,7 km. V kategórii muži A (1992-1972) tuhý súboj o víťazstvo zviedli Patrik Portášik z Grafobalu Skalica (1. v poradí) a Peter Sobek z BK Lysá (na 2.mieste) a 3.  dobehol Martin Plačko z Brezovaj pod Bradlom.
V kategórii mužov B (1971 a starší), bol najrýchlejší Pavol Hutyra z Myjavy. Druhý skončil Peter Portášik zo Skalice a tretí Roman Babulic z Topoľčian. V
kategórii žien, ktoré bežali 2 okruhy (7,8 km), bola najlepšia Katarína Drahovská z Piešťan, druhá dobehla Veronika Kováčová z Trenčína a tretia Gabriela Plačková z Brezovej pod Bradlom.
V kategórii juniorov, ktorí bežali 1 okruh (3,9 km), zviedli súboj o prvenstvo domáci pretekári. Prvý napokon dobehol Juraj Pospíšil z Družby Piešťany, druhý skončil jeho oddielový kolega Dušan Macháč a tretia priečka patrila Tadeášovi Drahovskému z tím ŠBR Piešťany. Víťazkou kategórie junioriek sa stala Terézia Beitlová z Družby Piešťany, druhá dobehla jej oddielová kolegyňa Lucia Nemcová a tretia Zuzana Karabová z AK Bojničky.
Amatérskym bežcom, ktorí si chceli vyskúšať atmosféru pretekov, bola určená kategória Open – bež koľko vládzeš. Čakal ich jeden okruh s dĺžkou 3,9 km. Najrýchlejším bol Ľuboš Štefanák z Leopoldova, druhý dobehol Matúš Knap z Escape Piešťany a tretia Lucia Valová z Moravian nad Váhom.
Kompletné výsledky
  behu môžete nájsť stránke www.beh.sk, a fotogaléria je umiestnená na stránke http://www.pnky.sk/sport/pocasie-bezcov-neodradilo/


1. kolo zorganizovali 
Escapeshop.skAtletický oddiel TJ Družba Piešťany a hotel Panoráma.

Zároveň si Vás dovoľujeme v mene usporiadateľov pozvať druhé kolo tohoto pohárového preteku, ktoré sa uskutoční 15. januára 2012 v susednej doline pri Kolibe pod Ahojom v obci Banka pri Piešťanoch. V porovnaní s prvým kolom sme pre Vás pripravili o málo dlhší a jemne náročnejší okruh nádherným prostredím predhorí Považského Inovca okolo lyžiarskeho strediska Ahoj. Vďaka našim partnerom pripravíme občerstvenie počas preteku (Enervit), guláš po preteku v réžii Koliby pod Ahojom, profesionálny fotograf na trati Vám spraví kvalitné fotky, ktoré si môžete ihneď v cieli nechať vytlačiť a pre víťazov sú pripravené hodnotné ceny od The North Face a medaile od www.F4F.sk.  ...Dušan Knap, riaditeľ preteku

menuLevel = 2, menuRoute = rungo/aktuality, menuAlias = aktuality, menuRouteLevel0 = rungo, homepage = false
26. apríl 2024 15:31