StoryEditor

Mariatálsky Štvanec sa blíži, príde aj Hurajt

01.06.2012, 11:11
Nádherné lesy v okolí Marianky pri Bratislave budú 16. júna opäť plné rekreačných bežcov všetkých vekových kategórií, od škôlkárov po seniorov. Tento rok hneď s niekoľkými novinkami.

Nádherné lesy v okolí Marianky pri Bratislave budú 16. júna opäť plné rekreačných bežcov všetkých vekových kategórií, od škôlkárov po seniorov. Tento rok hneď s niekoľkými novinkami.

Pobeží Hurajt, zahrá aj HEX

Organizátori pripravili novú trať, ktorá povedie výlučne po lesných chodníčkoch. Dospelí si môžu vybrať dve vzdialenosti - kratšiu pre hobby bežcov merajúcu necelých šesť kilometrov a dlhšiu 12-kilometrovú pre zdatnejších. Tak ako minulý rok sú pripravené aj preteky detí už od najmenších škôlkarov. Na podujatí sa zúčastní viacero hostí - niektorí ako diváci, iní budú dekorovať víťazov a ďalší súperiť priamo na trati. Tak ako minulý rok opäť potvrdil účasť biatlonista Pavol Hurajt, bronzový medailista z olympiády vo Vancouvri.

Pripravený bude bohatý sprievodný program pre deti aj dospelých. Popri detských atrakciách, vystúpeniach hudobných skupín, vrátane Aragonu a hlavného hosťa skupiny HEX, si prídu na svoje súťaživí návštevníci, ktorých čaká množstvo súťaží a pretekov.

Beh olympijského dňa

Tento rok bude Mariatálsky Štvanec po prvýkrát zároveň kvalifikáciou na Mariatálsku Koridu, vyraďovacie preteky organizované zároveň s októbrovými majstrovstvami Slovenska bežeckých štafiet v krose. Prvých dvadsať pretekárov v absolútnom poradí hlavného behu sa priamo kvalifikuje na Koridu, divácky atraktívne preteky s bonusom vo forme finančných odmien. Korida sa pobeží na krátkom okruhu, pričom v cieli každého z nich bude posledný pretekár vyradený.

Preteky zaradil Slovenský olympijský výbor medzi Behy olympijského dňa, čo je dlhoročná celosvetová iniciatíva podporujúca myšlienku športu pre všetkých. Víťazom minulého ročníka sa stal niekoľkonásobný majster Slovenska Imrich Magyar z Nových Zámkov, Pavol Hurajt skončil tretí.

 

Mariatálsky štvanec

Dátum: 16. jún

Miesto: Marianka, futbalový štadión

Prezentácia: od 9.00

Štart detí: od 9.00

Štart dospelých: 10.30

Štartovné: 3 € (domáci a deti do 18 rokov zdarma)

Kompletné informácie a online registráciu nájdete na www.runforfun.sk

menuLevel = 2, menuRoute = rungo/aktuality, menuAlias = aktuality, menuRouteLevel0 = rungo, homepage = false
20. apríl 2024 06:59