StoryEditor

Bežcov v Horných Orešanoch neodradila ani páľava

02.07.2012, 15:38
Napriek tropickej horúčave prišlo v posledný júnový deň na štart 32. ročníka lesného behu Cez hornoorešanské vŕšky úctyhodných 244 bežcov.

Napriek tropickej horúčave prišlo na štart 32. edície lesného behu Cez hornoorešanské vŕšky - O memoriál Františka Hečku úctyhodných 244 mužov, žien, juniorov a junioriek. Okrem slovenských účastníkov si potykali s neopakovateľnou športovou atmosférou tejto pohostinnej podhorskej obce aj hostia z Česka, Rakúska a Ukrajiny.

"Úprimne sa tešíme z tejto bežeckej masy, veď od účasti ju neodradila ani extrémna páľava," neskrýval spokojnosť Drahomír Malíšek, ktorý spolu s Vladislavom Blažom stojí na čele organizátorského tímu. Bežecký klub Viktória Horné Orešany nezabudol ani na všetky sprievodné kategórie - od predškolského veku až po dorast. Tie ostošesť súperili na trávniku futbalového areálu TJ Iskra a v okolí susednej základnej školy.

Najrýchlejšie maratónky mali na hlavnom okruhu (10 665 m) obuté poprední atléti, viacnásobní medailisti z národných šampionátov. U mužov si odniesol víťaznú šerpu Pievidžan Roman Arbet, ktorý bežal vo farbách Demolexu Bardejov. Najrýchlejšia žena, dubnická vytrvalkyňa Ľubomíra Maníková-Klobučníková, skončila na 22. a 23. pozícii absolútneho poradia.

Príjemným prekvapením bolo prvenstvo domáceho Michala Voleka v hodnotení juniorov. Talentovaný mladík dobehol celkovo na 27. pozícii. Stojí za povšimnutie, že atletike sa venuje iba okrajovo, keďže aktívne hrá futbal. O dve priečky za ním skončil ďalší hornoorešiansky vytrvalec Daniel Medvecký. Celkovo štartovalo na najdlhšej vzdialenosti až štrnásť miestnych bežcov.

Týždeň po sviatku v Horných Orešanoch ožijú bežeckým ruchom Špačince. V sobotu 7. júla o 17.00 je na programe 35. ročník Špačinského trojuholníka (trať meria 10 072 metrov). Jeho premiéru 1. júla 1978 vyhral atlét bratislavskej Slávie SVŠT, Piešťanec Ján Vasilík. "Naše preteky majú jednu originalitu - bez jedinej prestávky sa behajú v rovnakom termíne na tej istej trati do Trnavy a späť, vždy so štartom o sedemnástej hodine," spomenie zaujímavosť ich spoluzakladateľ Milan Vnenčák.

Jaroslav Lieskovský

menuLevel = 2, menuRoute = rungo/aktuality, menuAlias = aktuality, menuRouteLevel0 = rungo, homepage = false
26. apríl 2024 22:41