StoryEditor

Nočný beh chystajú v Liptove i Košiciach

04.08.2012, 01:31
S nočnými behmi sa roztrhlo vrece. Prvýkrát ich usporiadajú v Liptovskom Mikuláši aj v Košiciach.

S nočnými behmi sa roztrhlo vrece. Prvýkrát ich usporiadajú v Liptovskom Mikuláši aj v Košiciach.

V Liptove sa pobeží 18. augusta, Night Run má štart o 21.30 a na účastníkov čaká trať s dĺžkou desať kilometrov bez výraznejších prevýšení. Okrem pretekov bude pripravený aj kultúrny program a tri tréningové behy.

"Sme drobná partia amatérskych bežcov s niekoľkými polmaratónmi v nohách, ktorí pre pracovné vyťaženie začali behávať až vo večerných hodinách. To nás priviedlo k myšlienke Night Runu. Chceme zjednotiť bežeckú komunitu v Liptove, aby sa ľudia spoznali a viac behávali spolu. Nočné centrum mesta má neskutočnú atmosféru. O to viac, keď nebudeme bežať len štyria," uviedol hlavný organizátor podujatia Michal Velner.

Trať tvorí 5-kilometrový okruh, ktorý sa pobeží dvakrát so štartom aj cieľom na Námestí osloboditeľov. Beží sa v kategóriách Muži a Ženy, bez vekového rozdelenia. Najlepší sa podelia o finančné aj vecné ceny, každý účastník dostane tričko.

Prvý ročník nočného behu čaká aj východné Slovensko. Podujatie Košice Night Run je na programe 7. septembra. Štartuje sa o 20.00 na Námestí osloboditeľov pred Auparkom, pobežia sa dva okruhy v historickom centre mesta, celková dĺžka trate je 9,17 km. Okrem jednotlivcov pripravili organizátori aj súťaž tímov. Registrácia je už spustená, viac informácií nájdete na kosicenightrun.sk.

 

menuLevel = 2, menuRoute = rungo/aktuality, menuAlias = aktuality, menuRouteLevel0 = rungo, homepage = false
26. apríl 2024 14:29