StoryEditor

Stropkovská dvadsiatka bude vynovená. Pribudne trať na 10 km

13.08.2012, 13:28
Organizátori 32. ročníka tradičného podujatia, ktoré sa uskutoční 19. augusta, zaradili premiérovo do programu aj polovičnú trať na 10 kilometrov.

Stropkovská dvadsiatka bývala vyhľadávaným podujatím nielen pre bežcov, štartovali na nej napríklad aj známi herci Milan Kňažko či Vlado Černý. Vlani však súťažilo iba 29 bežcov. Organizátori sa preto snažia oprášiť niekdajšiu slávu týchto cestných pretekov s vyše 30-ročnou tradíciou - napríklad aj zaradením niekoľkých noviniek (preteky sú na programe 19. augusta).

„Stropkovská dvadsiatka má svoju tradíciu, no bohužiaľ sa v posledných rokoch dostáva na okraj záujmu. V Stropkove je však badateľný trend narastajúceho počtu športujúcej verejnosti. Naším cieľom je preto zapojiť do pretekov aj ľudí z nášho regiónu, beh totiž zažíva v meste renesanciu,“ naznačil Štefan Kmiť, člen organizačného výboru.

Jednou z najzásadnejších zmien bude umiestnenie cieľa. V rámci zvýšenia atraktivity pre bežcov i divákov sa po troch desaťročiach presunie z futbalového štadióna priamo do centra mesta – na nové námestie. Zázemie pretekov bude v priestoroch neďalekej základnej školy. Novinkou bude aj nový beh – úvodný ročník Stropkovskej desiatky, ktorá odštartuje v rovnakom čase ako dvadsiatka. Štart kratšej trate bude v obci Breznica, klasická 20-tka sa začína už tradične v Tokajíku.

„Viacerí bežci váhajú, či sa majú prihlásiť do náročných 20-kilometrových pretekov po klasickej trati. Pre nich sme preto pripravili desiatku, čo je vzdialenosť, ktorú zvládnu i menej skúsení vytrvalci,“ vysvetlil Kmiť.

Trasa pretekov povedie v meste po uliciach Hviezdoslavova, Hlavná, Šarišská, Petejovská, cez mestskú časť Bokša, Mlynskú, Nový riadok, Mládeže, Zámockú s cieľom na námestí pri fontáne. Preteky na 20 km sú zaradené aj do oficiálneho seriálu Východoslovenskej bežeckej ligy. Štart oboch behov je naplánovaný na 11.00. Registráciu zabezpečuje predseda Klubu bežcov Milan Fek (tel.: 0908 362 904, e-mail: Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovacími robotmi. Na jej zobrazenie potrebujete mať nainštalovaný JavaScript.).

menuLevel = 2, menuRoute = rungo/aktuality, menuAlias = aktuality, menuRouteLevel0 = rungo, homepage = false
25. apríl 2024 20:09