StoryEditor

Miesta na Night Run sa míňajú

04.08.2012, 00:18
Kúzlo nočnej Bratislavy, viac ako tritisíc profesionálnych i amatérskych bežcov, dunenie bubnov a neopakovateľná atmosféra. To všetko čaká 15. septembra účastníkov 4. ročníka nočného behu River Park Night Run 2012.

Kúzlo nočnej Bratislavy, viac ako tritisíc profesionálnych i amatérskych bežcov, dunenie bubnov a pravé športové nadšenie spojené s neopakovateľnou atmosférou. To všetko čaká 15. septembra účastníkov 4. ročníka nočného behu River Park Night Run 2012. Trasa s dĺžkou 9 kilometrov povedie po nábreží Dunaja a cez centrum mesta.

Štart pretekov je o 20.00 pred River Parkom. "Je to podujatie pre všetkých milovníkov behu, športu a zábavy, ponúka výnimočnú atmosféru. Dĺžka trate je zvládnuteľná pre akúkoľvek vekovú či výkonnostnú kategóriu,“ hovorí riaditeľ pretekov Peter Pukalovič.

Na účastníkov čaká zaujímavá a jedinečná trať, po ktorej sa môžu prebehnúť iba počas tohto podujatia, pri registrácii štartový balíček s darčekovými predmetmi, kvalitný servis na trati aj po dobehu do cieľa, občerstvenie, šatne na prezlečenie, úschovňa osobných vecí počas behu i sprievodný program. Každý bežec, ktorý dobehne do cieľa, si navyše odnesie medailu. Pridanou hodnotou bude aj malá prehliadka večernej Bratislavy.

Beh za iných ako denných podmienok stavia bežcov pred nové situácie - umelé osvetlenie, rôzne povrchy či nerovnosti. Večerný beh mestom si preto vyžaduje mimoriadnu opatrnosť a tiež ohľaduplnosť voči iným bežcom. K bezpečnosti môžu prispieť aj rôzne reflexné prvky na oblečení.

„Chceme bežcov upozorniť, že pri preberaní štartového balíčka je každý účastník povinný predložiť fotokópiu kartičky potvrdzujúcej zdravotné poistenie na toto podujatie. Postačujúce je štandardné všeobecné zdravotné poistenie, kryté niektorou zo zdravotných poisťovní. Údaje o poistencovi nám umožnia rýchlo reagovať v prípade, že bežcovi treba zabezpečiť zdravotnú pomoc,“ vysvetľuje Jozef Pukalovič, technický riaditeľ pretekov. „Bez predloženia tohto potvrdenia nebude pretekárovi vydaný štartový balíček, a to ani v prípade, že bude mať zaplatené štartovné,“ doplnil.

Na aktuálny ročník sa do prvého augustového týždňa prihlásilo 2400 bežcov, z nich 1700 už zaplatilo štartovné. Keďže počet štartových čísel je limitovaný na 3500, záujemcovia by nemali registráciu na stránke www.bratislavamarathon.com odkladať. Ak tak urobia do 16. augusta, majú zvýhodnené štartovné 12 eur. Lanský ročník nočného behu prilákal na štart viac než dvetisíc bežcov a už týždeň pred podujatím bol vypredaný.

 

 

menuLevel = 2, menuRoute = rungo/aktuality, menuAlias = aktuality, menuRouteLevel0 = rungo, homepage = false
26. apríl 2024 16:32