StoryEditor

Nový RUN radí s výberom testerov i chudnutím

06.08.2012, 00:39
Vychádza nové číslo magazínu RUN. Nájdete v ňom aj veľký test prístrojov na meranie pulzovej frekvencie - športtesterov.

Vychádza nové číslo magazínu RUN. Nájdete v ňom aj veľký test prístrojov na meranie pulzovej frekvencie - športtesterov. RUN si odskúšal desať testerov od piatich výrobcov, prístroje s rôznym spektrom funkcií a v rozličných cenových kategóriách. Do hodnotenia sa zapojil aj slovenský reprezentačný veslár Lukáš Babač, ktorý testery využíva už desať rokov.

Novinkou v RUN-e je rubrika Poradňa, v ktorej odborníci odpovedajú na otázky čitateľov. V aktuálnom čísle vám radia kondičný tréner Ivan Gabovič, bývalý bežecký reprezentant Marcel Matanin a bežecký tréner Miloš Škorpil.

Ako schudnúť vďaka behu? V téme čísla sa dozviete odpovede na trinásť najčastejších otázok, ktoré si kladú ľudia túžiaci zhodiť nadbytočné kilogramy.

V ďalšom teste sa dozviete, čo dokážu dve protikladné novinky na trhu s bežeckou obuvou - odpružené Mizuno Wave Rider 15 a "bosé" päťprstové FiveFingers SPYRIDON. Zároveň sa dočítate o trende minimalistickej obuvi, ktorá sa snaží priblížiť prirodzenému behu naboso.

Predstavíme vám bývalú futbalistku a predovšetkým výnimočný bežecký talent Petru Fašungovú, ktorá na nedávnych majstrovstvách Slovenska zdolala aj olympioničku Katarínu Berešovú. Dočítate sa o ceste triatlonistu Richarda Vargu do svetovej špičky. Horský cyklista Filip Polc vo veľkom rozhovore rozpráva o pádoch, zraneniach, prekonávaní strachu, neobyčajných pretekoch v Južnej Amerike i behaní v pezinských vinohradoch.

Bežecký tréner Štefan Mereš píše o výhodách i rizikách behania. Dočítate sa, že maratón nie je pre každého. RUN prináša aj príbeh priekopníčky ženského behu Kathrine Switzerovej, ktorú pred 45 rokmi na Bostonskom maratóne nezastavili ani rozzúrení organizátori. A ešte oveľa viac. Želáme príjemné čítanie.

menuLevel = 2, menuRoute = rungo/aktuality, menuAlias = aktuality, menuRouteLevel0 = rungo, homepage = false
25. apríl 2024 06:02