StoryEditor

Night Run je tu, bežci zaplavia nočnú Bratislavu

11.09.2012, 17:07
Bratislava bude najbližšiu sobotu na nohách, na štart obľúbeného nočného behu sa totiž postaví rekordných 3800 bežcov.

Bratislava bude najbližšiu sobotu na nohách, na štart obľúbeného nočného behu sa totiž postaví rekordných 3800 bežcov.

Štvrtý ročník pretekov River Park Night Run potvrdzuje, že podujatie sa teší čoraz väčšiemu záujmu bežcov všetkých kategórií. "Kapacitu sme oproti vlaňajšku opäť navýšili, ale aj tak bol beh už dva týždne dopredu vypredaný. Ten záujem nás veľmi teší," reagoval riaditeľ pretekov Peter Pukalovič z agentúry BeCool, ktorá beh pripravuje. "Organizačne je to podobne náročné ako ČSOB maratón, najväčšie podujatie, ktoré robíme. Museli sme zväčšiť aj zázemie pretekov," doplnil.

Night Run sa pobeží na vynovenej trati (jej dĺžka ostala nezmenená - 9 km), na ktorej chýba električkový tunel pod hradným kopcom - ten je totiž z bezpečnostných dôvodov už dlhší čas uzavretý. "Trasa je síce pozmenená, ale veríme, že bude rovnako atraktívna. Pobeží sa cez Obchodnú i Dunajskú ulicu, okolo historickej budovy Slovenského národného divadla i Reduty," vyratúval technický riaditeľ pretekov Jozef Pukalovič.

S organizátormi úzko spolupracuje aj bratislavský magistrát, ktorý zaradil Night Run medzi hlavné podujatia Európskeho týždňa mobility. "Som trošku smutný, že nie je možné ísť cez najväčšiu atrakciu behu, ktorou je električkový tunel, ale verím, že o rok to už pôjde," naznačil hovorca primátora Bratislavy Ľubomír Andrassy. "Ale ponúkame zaujímavú alternatívu a myslím, že bežci o nič neprídu. Objavíme nové miesta," reagoval Peter Pukalovič.

Registrácia bežcov sa v sobotu spustí o 10.00, program pri River Parku sa začína o piatej popoludní. Na bežcov aj divákov čaká viacero sprievodných podujatí, rozšírená zábavná zóna a aj detský kútik, kam môžu rodičia odložiť svoje ratolesti, zabehať si, a potom si ich vyzdvihnúť. Preteky štartujú o 20.00, vyhlásenie výsledkov bude o hodinu a pol neskôr.

Na štarte bude opäť viacero známych tvárí a aj dvaja slovenskí olympionici, maratónkyňa Katarína Berešová a triatlonista Richard Varga. Obaja budú patriť aj k favoritom na víťazstvo. S behom bude spojených viacero dopravných obmedzení. "Ale budú väčšinou krátke, jednotlivé ulice budú uzavreté len 20 - 30 minút. Keď nimi bežci prebehnú, ihneď budú opäť sprejazdnené," priblížil Jozef Pukalovič.

menuLevel = 2, menuRoute = rungo/aktuality, menuAlias = aktuality, menuRouteLevel0 = rungo, homepage = false
25. apríl 2024 14:33