StoryEditor

Night Run vyhrali Varga, Janečková a atmosféra

16.09.2012, 17:50
River Park Night Run odbehlo v elektrizujúcej atmosfére večernej Bratislavy viac ako 3500 ľudí. Prvý v cieli bol slovenský reprezentant v triatlone Richard Varga.

River Park Night Run odbehlo v elektrizujúcej atmosfére večernej Bratislavy viac ako 3500 ľudí. Prvý v cieli bol slovenský reprezentant v triatlone Richard Varga.

"Medzi bežcami sa veľmi nepohybujem, nevedel som, ako na tom som. Navyše som prišiel z plného tréningu a trochu som cítil nohy. Preto som s výsledkom veľmi spokojný, obstál som dobre," spokojne v cieli komentoval účastník londýnskej olympiády. Slovenskú bežeckú špičku na takýchto tratiach nechal za sebou, Juraj Vitko skončil druhý a Jozef Urban tretí.

Medzi ženami bola na 9-kilometrovej trati najrýchlejšia Novozámčanka Lucia Janečková, ktorá vo finiši predstihla ďalšiu olympioničku v štartovom poli Katarínu Berešovú. "Som len mesiac po olympijskom maratóne, ešte netrénujem naplno. Vzhľadom na to je čas veľmi slušný," reagovala Berešová.

Night Runu robili kulisy viaceré obľúbené miesta Bratislavy, bežalo sa pod hradom, po Obchodnej či Dunajskej ulici, na Námestí SNP, povedľa historickej budovy Slovenského národného divadla či Reduty. "Mám strašne rád túto trať, aj toto mesto," pochvaľoval si Matej Sajfa Cifra, jedna zo známych tvárí na štarte. "Bežalo sa mi fantasticky. Bolo úplne ideálne počasie. Oproti minulému roku som sa zlepšil asi o šesť minút, takže pre mňa to bol životný výkon. A teraz viem, že čím rýchlejšie budem chcieť ísť nabudúce, tým viac to bude bolieť," rozoberal. S časom rovných 35 minút skončil v absolútnom poradí na 64. mieste.

Na trati sa naháňal so svojím kamarátom Dominikom Hrbatým. Bývalý tenisový reprezentant mu v závere unikol a v cieli bol o 47 sekúnd skôr. "Bol som prekvapený, koľko ľudí stálo pri trati. Keď človek trénuje, trápi sa, ale pri takomto behu a v takejto skvelej atmosfére je to paráda. Zážitok. Je pekné, keď ľudia kričia vaše meno, keď povzbudzujú, trúbia, dodáva to energiu. Ani sa nenazdáte a ste v cieli," komentoval Hrbatý.

Spolu so všetkými, ktorí dobehli do cieľa, bola víťazom podujatia práve skvelá atmosféra. "Len jedno slovo - bola úžasná," vyzdvihol Varga. Priznal, že na trati musel byť pre tmu ostražitejší. "V tme to nie je jednoduché, ale dával si pozor hlavne na členky. Inak mi takáto trať vyhovuje. Mám rád, keď je zaujímavá, keď to nie je len tam a naspäť," doplnil.

Výsledky, muži: 1. Richard Varga 27:33 min, 2. Juraj Vitko 28:07, 3. Jozef Urban 28:43, ženy: 1. Lucia Janečková 32:28, 2. Katarína Berešová 32:34, 3. Ľubomíra Maníková 33:27.

Kompletné výsledky nájdete tu: http://www.sportsofttiming.sk/sk/zavod/results/720?rid=745

menuLevel = 2, menuRoute = rungo/aktuality, menuAlias = aktuality, menuRouteLevel0 = rungo, homepage = false
27. apríl 2024 00:19