StoryEditor

Ukážky sebaobrany, a potom beh. Iba pre ženy

23.09.2012, 16:07
V Bratislave vzniká nová tradícia ženského behu. Organizátori očakávajú, že najbližšiu sobotu 29. septembra sa na štart postaví osemsto až tisíc účastníčok.

V Bratislave vzniká nová tradícia ženského behu. Organizátori očakávajú, že najbližšiu sobotu 29. septembra sa na štart postaví osemsto až tisíc účastníčok.

DM ženský beh ponúka dve atraktívne trate v centre mesta. Kratšia štvorkilometrová vedie okrem nábrežia aj cez Hviezdoslavovo a Hlavné námestie. Dlhšia meria 9 kilometrov a vedie popri Dunaji z mestskej aj petržalskej strany.

"Sme radi, že sa nám podarilo pripraviť v Bratislave ďalšie silné bežecké podujatie, ktoré navyše pomôže aj mestu - celá suma vyzbieraná za štartovné sa použije na dobudovanie vybraného detského ihriska. Nemyslíme tým nové preliezky, ale doplnenie ihrísk o športovú časť," naznačil riaditeľ podujatia Peter Pukalovič z agentúry BeCool, ktorá preteky organizuje.

Tento rok sa výťažok použije na zlepšenie športového zázemia v Sade Janka Kráľa. V ďalších rokoch plánujú organizátori financovať dobudovanie ihrísk zakaždým v inej mestskej časti. Štartovné je 5 eur.

Preteky sú určené výlučne ženám, štart i cieľ budú pri nákupnom centre Eurovea. Sprievodný program sa začína o 10.00, bude orientovaný najmä na ženy a rodiny. Bežkyne si napríklad budú môcť pozrieť ukážky sebaobrany. Štart pretekov je na programe o tretej popoludní.

Patrónkami podujatia budú tanečnica Mirka Kosorínová, moderátorka Adriana Poláková a bežkyňa Katarína Berešová. "Napríklad v Amerike štartuje v pretekoch približne rovnaký počet žien ako mužov. U nás je to percento oveľa nižšie. Aj týmto podujatím preto chceme ženy pritiahnuť a povzbudiť, aby sa nebáli behať," priblížil technický riaditeľ pretekov Jozef Pukalovič.

Organizátori sa inšpirovali ženským behom vo Viedni, ktorý má dlhoročnú tradíciu a je jedným z najväčších podujatí tohto druhu v Európe - tento rok sa postavilo na štart 30-tisíc žien.

 

menuLevel = 2, menuRoute = rungo/aktuality, menuAlias = aktuality, menuRouteLevel0 = rungo, homepage = false
19. apríl 2024 21:27