StoryEditor

Bratislavský maratón sa pobeží na novej trati

28.11.2012, 11:10

ČSOB Bratislava Marathon, ktorého 8. ročník sa pobeží 24. marca, čaká významná novinka – nová trať.

„Finalizujeme rokovania s políciou, dúfam, že do konca roka bude trať definitívne známa. Bude viesť predovšetkým v mestských častiach Ružinov a Staré Mesto, kde máme výraznú podporu starostov,“ uviedol riaditeľ pretekov Jozef Pukalovič z agentúry Be Cool, ktorá podujatie organizuje.

„Nová trať by mala byť atraktívnejšia. Keďže sa nepobeží cez bratislavské mosty, odpadnú nám stúpania. V novom návrhu nefiguruje ani neatraktívny úsek na petržalskej hrádzi, ktorá už navyše kapacitne nepostačuje. Centrom podujatia, kde bude štart i cieľ, je opäť Eurovea,“ doplnil

Do 27. novembra sa na ČSOB Bratislava Marathon 2013 prihlásilo už 845 bežcov, z toho 203 na maratón. „Vlani sme mali takmer 6700 aktívnych účastníkov. Vieme, že nárast už nebude taký enormný ako v predošlých rokoch, ale verím, že počet bežcov na našom podujatí stúpne aspoň o desať percent. V tom prípade by sme prekročili sedemtisícovú hranicu,“ naznačil Pukalovič.

Organizátori majú cieľ, aby v roku 2015 na jubilejnom desiatom ročníku podujatia štartovalo v maratóne minimálne tisíc bežcov. „Na predchádzajúcom ročníku u nás bežalo okolo 700 maratóncov a v roku 2015 túžime po tisícke. Preto v najbližších rokoch plánujeme pomáhať bežcom v spolupráci s naším športovým riaditeľom a olympionikom Marcelom Mataninom s prípravou tak, aby si čo najviac ľudí trúfalo pokoriť maratónsku trať,“ povedal Pukalovič.

menuLevel = 2, menuRoute = rungo/aktuality, menuAlias = aktuality, menuRouteLevel0 = rungo, homepage = false
26. apríl 2024 23:12