StoryEditor

Triatlonistami roka sú Varga a Kuriačková

11.01.2013, 21:55
Slovenský triatlonový trón patrí už štvrtý rok v rade Richardovi Vargovi a premiérovo mu v kategórii žien robí spoločnosť ešte len 18-ročná Ivana Kuriačková. Obaja v ankete o triatlonistu roka 2012 triumfovali s výrazným náskokom.

Slovenský triatlonový trón patrí už štvrtý rok v rade Richardovi Vargovi a premiérovo mu v kategórii žien robí spoločnosť ešte len 18-ročná Ivana Kuriačková. Obaja v ankete o triatlonistu roka 2012 triumfovali s výrazným náskokom.

"Minulý rok sa pre mňa začal zle, pretože som mal únavovú zlomeninu. Ale potom všetko smerovalo k stále lepším výkonom a výsledkom," hodnotil Varga. Na poslednú chvíľu sa prebojoval na londýnsku olympiádu, kde skončil na solídnom 22. mieste. Po plaveckej časti pritom viedol a vo vedúcej skupine sa držal aj na cyklistickom úseku. Stratil až v behu.

"Mojim cieľom bolo prebojovať sa na olympiádu, čo sa mi aj podarilo. A potom som bol sám prekvapený, ako sa mi darilo v ďalších pretekoch po olympiáde. Bola to pre mňa jednoznačne najlepšia sezóna," pochvaľoval si.

Na majstrovstvách Európy do 23 rokov získal Varga striebro, neskôr na svetovom šampionáte v akvatlone pridal aj zlatú medailu a okrem toho pridal niekoľko veľmi dobrých umiestnení v pretekoch Svetového pohára.

Meno Kuriačková nie je na triatlonovom tróne žiadnou novinkou, v minulosti sa na ňom objavilo už 10-krát. Zakaždým však šlo o Máriu Kuriačkovú, teraz ju nasleduje jej dcéra Ivana. V uplynulom roku získala titul juniorskej majsterky sveta v akvatlone a vyhrala dve kolá Európskeho pohára v triatlone. "Aj pre mňa to bola doteraz najlepšia sezóna. Titul majsterky sveta bol pre mňa obrovským prekvapením a veľmi ma potešil," reagovala Kuriačková.

Výsledky ankety, muži: 1. Richard Varga (J&T Sportteam Bratislava) 202 bodov, 2. Andrej Orlický (Triathlon Team Trnava) 64, 3. Tomáš Jurkovič (KPŠ Nereus Žilina) 61, 4. Karol Džalaj (Realiz Sportteam Bratislava) 43, 5. Tadeáš Fazekaš (ŠK Atóm Levice) 42.

Ženy: 1. Ivana Kuriačková (ŠK Atóm Levice) 99, 2. Kristína Lapinová (Trian ŠK UMB Banská Bystrica) 36, 3. Ivona Miklóšová (ŠK Atóm Levice) 19, 4. Tatiana Vančová (Triklub FTVŠ Bratislava) 10, 5. Mira Bednarovičová (Bratislava) 8.

TASR

 

menuLevel = 2, menuRoute = rungo/aktuality, menuAlias = aktuality, menuRouteLevel0 = rungo, homepage = false
26. apríl 2024 22:27