StoryEditor

Nový RUN: Aj o správnom obliekaní a halucináciách

30.01.2013, 18:30
Pri bežeckom oblečení platí princíp cibule - jednotlivé vrstvy na seba nadväzujú. V novom čísle magazínu RUN, ktoré práve vychádza, vám poradíme, na čo slúžia a ako ich správne kombinovať.

Pri bežeckom oblečení platí princíp cibule - jednotlivé vrstvy na seba nadväzujú. V novom čísle magazínu RUN, ktoré práve vychádza, vám poradíme, na čo slúžia a ako ich správne kombinovať.

"Teraz driem. Baviť sa budem potom," tvrdí vo veľkom rozhovore Richard Varga. Momentálne najlepší slovenský triatlonista má za sebou skvelú sezónu, hoci musel zápasiť s mnohými ťažkostami. Cestu na olympiádu v Londýne mu však nezahatala ani únavová zlomenina. Pre RUN porozprával aj o tom, ako ho po pretekoch v Mexiku odviezli z cieľa rovno do nemocnice, o tom, ako súťažil s vytknutým členkom, či ako uštvával súperov vo futbale, ktorý kedysi hrával.

Košický maratón sa chystá na 90. ročník a RUN v novom seriáli mapuje jeho históriu. Ako vznikol najstarší maratón v Európe a kto boli jeho prví hrdinovia? Čaká vás mnoho dobových fotografií a príbehov, ktoré sa dnes zdajú ťažko uveriteľné.

Koľko behu prospieva zdraviu a kde sa začína tá nejasná hranica, ktorú by ste nemali prekročiť? Kedy sa z behania stáva závislosť negatívne vplývajúca na vašu rodinu či zamestnanie? Potrebuje bežec lekársku prehliadku? Čo všetko by mal o svojom tele vedieť? V rukrike Zdravý beh sa na šiestich stranách okrem iného dočítate aj o plánoch ministerstva školstva zaviesť povinné lekárske prehliadky pre všetkých registrovaných športovcov - zrejme platených z vlastného vrecka.

Talentovaná herečka Gabriela Marcinková je známa z viacerých televíznych serálov, zahrala si v niekoľkých zahraničných filmoch. Už menej známe je, že je niekoľkonásobnou majsterkou Slovenska v behu cez prekážky, a jej rituálom, ktorý za žiadnych okolností nevynechá, je polmaratón v Košiciach. O vzťahu k behaniu hovorí v bežeckom dotazníku.

Chladné počasie, tma, sneh či ľad na trati - to všetko obmedzuje v tomto období možnosti zabehať si tak často, ako by sme radi. Zimný tréning si však môžete spestriť doplnkovými športmi, vďaka ktorým na jar vybehnete v dobrej forme. Navyše, prospejú celkovému rozvoju vášho pohybového aparátu. Ktorými aktivitami môžete obohatiťbežecký tréning?

Skúsená bežkyňa Dana Janečková, 31-násobná majsterka Slovenska na rôznych tratiach, začína na stránkach nášho magazínu s testovaním bežeckých topánok. Do tohto čísla si vybrala terénnu obuv Salomon XR Crossmax Neutral.

RUN si na vlastnej koži vyskúšal čoraz obľúbenejší crossfit. Ako to dopadlo? Veľa napovie už titulok článku: Peklo v telocvični. Naďalej sledujeme prípravu výhercov našej súťaže, ktorých bývalý olympionik Marcel Matanin pripravuje na ich prvý maratón.

V novom čísle nájdete aj článok o canicrosse, teda behaní so psom. Poradíme vám, ako z štvornohého miláčika spraviť vášho najoddanejšieho bežeckého partnera. Dinosaury, psohlavci, smejúce sa červíky - ultrabežec a lekár Ľubomír Okruhlica píše o halucináciách, ktoré mávajú bežci pri dlhých pretekoch. Poznáte desať najčastejších zlozvykov, ktoré bežci majú? Dozviete sa v novom RUN-e. Želáme príjemné čítanie.

menuLevel = 2, menuRoute = rungo/aktuality, menuAlias = aktuality, menuRouteLevel0 = rungo, homepage = false
23. apríl 2024 08:38