StoryEditor

Americké maratóny zakazujú hydratačné batohy. Boja sa bômb

04.10.2013, 12:01
Autor:
tmtm

Už najmenej dva americké maratóny zakázali bežcom štartovať s hydratačnými batohmi. Je medzi nimi aj prestížny maratón v New Yorku.

Účastníci newyorského maratónu dostali pred niekoľkými dňami email, v ktorom im organizátori oznamujú, že nápoje nesmú mať v hydratačných batohoch alebo vestách. Okrem nich sú zakázané aj kočíky, vesty s vreckami a kostýmy zakrývajúce tvár a presahujúce obvod tela.

Organizátori odôvodňujú tento krok bezpečnostnými opatreniami po bombových útokoch na maratóne v Bostone. Podľa nich rôzne druhy batohov môžu potenciálne obsahovať nebezpečné látky.

Viacerí bežci boli rozhodnutím zdesení. Niektorí sa sťažovali, že celú prípravu absolvovali s hydratačnými batohmi a teraz sa budú musieť vyrovnať s iným spôsobom občerstvovania. Ďalší pripomínali, že najmä pre rekreačných bežcov je dôležité dopĺňať tekutiny aj mimo oficiálnych občerstvovacích staníc.

Na internetových diskusiách nechýbali ani ironické komentáre v očakávaní osobných prehliadok na každom kilometri a detektorov kovov na občerstvovacích staniciach.   

menuLevel = 2, menuRoute = rungo/aktuality, menuAlias = aktuality, menuRouteLevel0 = rungo, homepage = false
20. apríl 2024 09:29