StoryEditor

7 návykov, ktoré pomôžu schudnúť

18.09.2014, 22:58

Ak sa vám nedarí schudnúť iba behaním, bez úpravy stravovania sa nezaobídete. Týchto sedem zásad vám môže pomôcť:

1. Pomoc od šéfa kuchyne

 V každej rodine je osoba, ktorá má na jedlo najväčší vplyv. Bez jeho podpory a spolupráce sa pri chudnutí nezaobídete.

2. Zbavte sa závislosti

Ak jete veľa sladkých či tučných potravín, nemusí to byť len vec nedostatku sebaovládania, ale aj závislosti. Dokážete každý deň oželieť jeden krajec chleba? Za rok to znamená schudnúť o šesť kilogramov.

3. Nebuďte ako kontajner

Mnoho ľudí má strach, aby o niečo neprišli. Ak je na stole desať druhov jedál, musia ochutnať všetky. Patríte medzi nich? Je dôležité podobné situácie si uvedomiť. A často pomôže iba to, ak sa sami seba spýtate: „Prečo to chcem zjesť, keď nemám hlad?

4. Preľstite signály sýtosti

Zvyčajne neprestaneme jesť, keď máme dosť, ale až vtedy, keď je tanier prázdny. Takže pri chudnutí môže pomôcť aj taká drobnosť, keď väčší tanier vymeníte za menší.

5. Presvedčte sami seba

Máte problém s tým, že zdravé jedlo vám nechutí? Pravdou je, že náš pôžitok z jedla je značne ovplyvnený tým, čo očakávame.

6. Robte malé zmeny

Človek urobí v súvislosti s jedlom každý deň v priemere viac ako 200 rozhodnutí. Mnohé z nich si ani neuvedomujeme. Stačí sa rozhodovať tak, aby sme jedli len o trochu menej. A pritom vôbec nemusíme hladovať.

7. Vytvorte si prekážky

Prešli by ste po tabuľku čokolády napríklad kilometer. Odpoveď zrejme bude – nie. Čím väčšie prekážky na ceste k jedlu musíme prekonať, tým menej jeme.

menuLevel = 2, menuRoute = rungo/aktuality, menuAlias = aktuality, menuRouteLevel0 = rungo, homepage = false
18. apríl 2024 22:18