StoryEditor

Dokrivkal do olympijského cieľa. A desaťtisíce ľudí mu tlieskalo (video)

23.11.2014, 20:57

Silných príbehov nikdy nie je dosť. Aj preto vám na erun.sk prinášame inšpirujúce bežecké príbehy, dnes legendárny výkon Dereka Redmona.

Olympijské hry 1992 v Barcelone. Favoritom v behu na 400 m je Derek Redmond. Po 150 metroch sa však Derek Redmon zranil, zradili ho hamstringy - zadné svaly stehennej časti nohy. Padol k zemi a zvíjal sa vo veľkých bolestiach.

Nebol schopný bežeť ďalej, ale ani nebol schopný preteky vzdať. Ťažko vstal a poskakujúc na jednej nohe vo svojej dráhe pokračoval. Samozrejme, ostatní pretekári mu ušli. Ale Derek ďalej bojoval o svoj olympijský sen. Nikto ho nezastavil.

Odrazu k nemu pribehol jeden z fanúšikov, ktorý sa predral cez ochranku a dostal sa až na atletický ovál. Ten divák ho chytil okolo ramien a pomáhal mu dokrívať do cieľa. Ten divák bol Derekov otec. "Nerob to, nepokračuj," skúsil prehovoriť svojho syna. "Musím otec, preteky dokončím" znela odpoveď. Spolu dokráčali do cieľa.

Derek preteky dokončil. 65 tisíc divákov v hľadisku a s nimi celý svet v televízií videl, čo to znamená nikdy sa nevzdať!

menuLevel = 2, menuRoute = rungo/aktuality, menuAlias = aktuality, menuRouteLevel0 = rungo, homepage = false
26. apríl 2024 19:33