StoryEditor

Víkend bude v znamení štyroch behov na západe Slovenska

19.02.2013, 13:26

Vytrvalostných bežcov čaká prvý skutočne nabitý súťažný víkend v tomto roku. V sobotu budú mať na výber z troch podujatí na západe Slovenska. V nedeľu sa bude bežať v Bánovciach nad Bebravou.

Už tretia Zimná desiatka sa uskutoční v Bratislave. Pre vytrvalcov je to možnosť odskúšať si ulice hlavného mesta pred ČSOB Bratislava Marathonom, ktorý sa bude konať 24. marca. Druhá zimná desiatka sa bežala 26. januára v takmer arktických podmienkach a najrýchlejšie ju zvládol Milan Fedák z AK ZST Martin v čase 34:56. Medzi ženami dobehla do cieľa ako prvá Katarína Drahovská, ktorá trať v dĺžke 10,1 kilometra zvládla za 41:43. Online prihlasovanie je už uzatvorené, ale stále sa dá prihlásiť osobne v OC Retro.

V Bratislave by tentoraz mali byť menej extrémne podmienky ako koncom januára, ale riadna zaberačka zrejme čaká odvážlivcov, ktorí sa rozhodnú bežať 12,5 kilometra v lesnom teréne z amfiteátra Borník v Stupave na hrad Pajštún a potom dole do Stupavy až do cieľa pri pivárničke Točka v areáli amfiteátra. Celkové prevýšenie je 420 metrov. V roku 2012 sa s náročnou traťou najlepšie popasoval domáci Michal Kubiš za rovných 67 minút. Ženy štartovali síce len tri, ale najrýchlejšia z nich Diana Tešovičová skončila hneď za troma najlepšími mužmi.

V Suchej nad Parnou v okrese Trnava sa uskutoční už 36. ročník obľúbenej Suchovskej pätnástky. Je to zároveň prvé tohtoročné podujatie Trnavskej župnej bežeckej ligy a druhé kolo Trnavskej regionálnej bežeckej ligy.

Vlani v Suchej zvíťazil Imrich Magyar za 53:25. Medzi ženami, ktoré bežia polovičnú trať, triumfovala triatlonistka Silvia Blahová. Organizátorov by isto potešilo, keby sa po vlaňajšom miernom poklese počet účastníkov opäť vyšplhal nad magické číslo sto.

V Bánovciach nad Bebravou sa v nedeľu uskutoční druhé kolo Bánovskej bežeckej ligy. Účastníkov čaká šesť kilometrov z kúpaliska Pažiť k vodnej nádrži Prusy a naspäť. V prvom kole, ktoré sa konalo 27. januára, dominovali Trenčania. Medzi mužmi Milan Makiš a medzi ženami Veronika Bakalárová.

Čo sa chystá cez víkend:

Beh na Pajštún, Stupava (12,5 km): 23. februára o 10:00

Zimná desiatka, Bratislava (10,3 km): 23. februára o 11:00

Suchovská pätnástka, Suchá nad Parnou (15,3 km, ženy 7,65 km): 23. februára o 14:00

Bánovská bežecká liga, Bánovce nad Bebravou (6 km): 24. februára o 14:00

menuLevel = 2, menuRoute = rungo/behy, menuAlias = behy, menuRouteLevel0 = rungo, homepage = false
19. apríl 2024 10:38