StoryEditor

V Prešovskom kraji budú cez víkend dva nové behy

05.03.2013, 08:43

Jedným z dôkazov bežeckého obrodenia na Slovensku sú aj viaceré nové podujatia, ktoré pribúdajú do bežeckého kalendára. Najbližší víkend budú mať premiéru dva behy v Prešovskom kraji – beh z Bardejova do Bardejovských kúpeľov a Beh Kolonickým vrchom.

Bardejovské podujatie sa uskutoční v sobotu so štartom pred zimným štadiónom a cieľom na kolonáde Bardejovských kúpeľov. Dĺžka trate bude osem kilometrov. Zaujímavosťou je, že každý desiaty pretekár v absolútnom poradí dostane odmenu päť eur. Usporiadatelia tiež zabezpečia prevoz účastníkov z cieľa naspäť do Bardejova.

Novinkou v bežeckom kalendári je aj nedeľňajší Beh Kolonickým vrchom so štartom v športovom areáli Bejvoč v obci Kolonica v okrese Snina. Trať meria 6,5 kilometra, z toho po asfalte sa bude bežať 4,5 kilometra, zvyšok po lesnej ceste. Bežci sa budú musieť vyrovnať s prevýšením 180 metrov.

Komornejší charakter bude mať zrejme tretie kolo Nitrianskej bežeckej ligy na dvojmíľovej trati v parku na Sihoti.

V Banskej Bystrici sa v sobotu uskutočnia neverejné propagačné preteky (účastníkov vyberú organizátori) v behu na páse pod názvom Beh na vrchol v Europe. Proti sebe budú súťažiť dva 30-členné tímy nabité aj slovenskými olympionikmi, pričom šesť najlepších mužov a žien postúpi do finále. Behať sa bude päť minút so sklonom desať stupňov.

Čo sa chystá cez víkend:

Beh Bardejov - Bardejovské Kúpele, Bardejov (8 km): 9. marca o 13:00

Beh na vrchol v Europe, Banská Bystrica (5 minút na páse): 9. marca o 15:00 (neverejná súťaž)

Beh Kolonickým vrchom, Kolonica (6,5 km, prevýšenie 180 metrov): 10. marca o 15:00

Nitrianska bežecká liga, Nitra (2 míle): 10. marca o 10:00

menuLevel = 2, menuRoute = rungo/behy, menuAlias = behy, menuRouteLevel0 = rungo, homepage = false
24. apríl 2024 04:55