StoryEditor

City Run bude pomáhať v Košiciach i v Bardejove

26.04.2013, 14:21
Autor:
redakciaredakcia

Aj v tomto roku budú dve mestá na východe Slovenska dejiskom športovo – charitatívneho podujatia VSE City Run. Po šiesty raz sa pobeží v Košiciach (2. mája) a druhýkrát aj v Bardejove (20. júna).

Výťažok z podujatia poputuje detským diabetikom s ťažkým zdravotným postihnutím. Súčasťou projektu je nonstop beh na bežeckom páse a za každý kilometer venuje generálny partner podujatia Východoslovenská energetika sumu 33 eur. Pomáhať budú aj samotní bežci, ktorých čaká trať v centre Košíc s dĺžkou 4 kilometre (Bardejovská trať zatiaľ nie je definitívna). Na charitu totiž pôjde aj výťažok zo štartovného.

Organizátori veria, že padne lanský účastnícky rekord (1345 bežcov iba v Košiciach). Spolu s ďalšími tromi mestami, v ktorých sa vlani podujatie konalo, sa vyzbieralo vyše 14 600 eur.

V oboch mestách čaká bežcov aj divákov bohatý sprievodný program. Na štarte nebudú chýbať ani hokejisti HC Košice, basketbalistky Good Angels, vodní pólisti ČH Hornets, plavci a vodní pólisti ŠKP Košice, futbalisti MFK Košice či ďalší športovci z metropoly východného Slovenska.

Podporiť dobrú myšlienku môže každý, napríklad aj v kategórii Prechádzka. Bližšie informácie o podujatí nájdete na cityrun.sk.

menuLevel = 2, menuRoute = rungo/behy, menuAlias = behy, menuRouteLevel0 = rungo, homepage = false
26. apríl 2024 09:26