StoryEditor

O maratón v Košiciach je záujem ako nikdy predtým

06.05.2013, 13:49
Autor:
redakciaredakcia

Päť mesiacov pred štartom 90. ročníka Medzinárodného maratónu mieru v Košiciach hlásia organizátori záujem ako nikdy predtým. Na niektorú z disciplín ho k poslednému aprílovému dňu odhadujú až na 5800 bežcov!

"Vlanajší rekord 7400 bežcov sotva odolá," prorokuje šéf pretekov Branislav Koniar. Na samotný maratón, hlavnú disciplínu podujatia, sa prihlásilo o 120 percent bežcov viac ako pred rokom. Už teraz je prihlásených viac bežcov, než sa vlani v októbri postavilo na štart.

To, že o jubilejný ročník najstaršieho maratónu v Európe bude zvýšený záujem, sa očakávalo. Ale taký výrazný nárast prekvapil aj organizátorov. Tí dokonca pripúšťajú, že stanovia kapacitu podujatia - teda hornú hranicu v počte bežcov na štarte. V tom prípade by sa mohlo prvýkrát stať, že podujatie bude kompletne vypredané.

"Bežci dávajú jasne najavo, že jubilejný maratón nechcú vynechať. Je ťažké odhadnúť, čo sa bude diať ďalej. Či bude vyhlásený limit rozhodnú organizátori podľa vývoja do 30. júna," naznačil Koniar. O preteky je záujem aj vo svete, okrem Európy chodia prihlášky aj z Číny, Japonska, Austrálie, Mexika či Singapuru.

menuLevel = 2, menuRoute = rungo/behy, menuAlias = behy, menuRouteLevel0 = rungo, homepage = false
26. apríl 2024 13:18