StoryEditor

Nábrežie ožilo štafetami, padali aj rekordy

27.05.2013, 17:32
Autor:
gbgb

Hoci najväčšie štafetové bežecké preteky na Slovensku Volkswagen Slovakia Run and Fun sa cez víkend uskutočnili na dunajskom nábreží v Bratislave iba druhý raz, záujem o ne bol veľký. Štartovalo o 22 štafiet viac ako v lanskej premiére.

V kráľovskej štafete na 3 x 8 km sa predstavilo až 193 trojíc, v hobby štafete 78, ženských štafiet bolo 39 a detských dovedna 44.

„Potešilo nás prekonanie viacerých rekordov – v celkovom počte štafiet, v počte štafiet v kráľovskej disciplíne na 3 x 8 km a v tejto disciplíne naša trojica z Bratislava Marathon Top Team-u zlepšila aj doterajší najlepší čas,“ pochvaľoval si šéf pretekov Peter Pukalovič.

Trojica Boris Csiba, Imrich Magyar a Gabriel Švajda zvládla kráľovskú štafetu o vyše štyri minúty rýchlejšie ako lanskí víťazi. Dovedna 24 km zabehli za 1:21:42 h. 

„Sme radi, že sme splnili hlavný cieľ a utvorili sme nový traťový rekord,“ povedal Švajda.

Výborná atmosféra na nábreží pri River Parku počas oboch víkendových dní potešila aj Jozefa Pukaloviča z usporiadateľského tímu spoločnosti Be Cool.

„Sme radi, že si prišlo toľko ľudí zabehať. Ukázalo sa, že štafetové behy sú pre mnohých vítanou možnosťou urobiť niečo nielen pre svoje zdravie ale aj pre súdržnosť partie a utuženie kamarátskych väzieb. Ďakujeme všetkým, ktorí prišli povzbudzovať i behať. Vyše 350 štafiet na štarte je veľmi pekná odmena pre nás organizátorov,“ skonštatoval.

Víťazná trojica v kráľovskej štafete Csiba, Magyar, Švajda získala od generálneho partnera podujatia, na mesiac do užívania luxusný automobil. „Auto určite využijeme na zorganizovanie nejakého spoločného sústredenia pre nás troch,“ povedal Švajda.

menuLevel = 2, menuRoute = rungo/behy, menuAlias = behy, menuRouteLevel0 = rungo, homepage = false
25. apríl 2024 23:54