StoryEditor

Oberačkové slávnosti v Nových Zámkoch spestrí nový beh

30.08.2013, 04:11

Aktivita v tvojom meste (AVTM) je občianske združenie, ktoré vzniklo ako spoločný nápad mladých ľudí, nadšencov športu a aktívneho spôsobu života v Nových Zámkoch. Jeho hlavnou myšlienkou je podpora športu a kultúry, organizovanie voľnočasových podujatí, budovanie a zveľaďovanie ihrísk a športových zariadení.

AVTM sa rozhodlo v spolupráci s Atletickým clubom Nové Zámky a Mestom Nové Zámky zorganizovať 14.septembra 2013 prvý ročník hobby behu. Jeho cieľom je zviditeľnenie tejto čoraz rozšírenejšej formy aktívneho relaxu a prebudenie súťaživého ducha medzi amatérskymi aj poloprofesionálnymi bežcami, najmä z Nových Zámkov a okolia.

Do lesoparku za mestom a na hrádzu pozdĺž rieky Nitra chodí behávať čoraz viac ľudí všetkých vekových kategórií a preto sa AVTM rozhodlo zorganizovať pre nich preteky. Dlžka trate 8,6 km je prispôsobená tak, aby ju zvládli aj menej trénovaní či začínajúci bežci.

Preteky sa budú konať počas tradičných Oberačkových slávností so štartom aj cieľom na Hlavnom námestí. Beh je súčasťou mestského programu. Štart je 11.30, hneď po slávnostnom sprievode uličkami mesta. Vyhodnotenie výsledkov prebehne približne o 13.30 na hlavnom pódiu v centre mesta.

Prvý ročník sa nesie v znamení štyroch základných kategórií, ale pre víťazov sú nachystané o to hodnotnejšie vecné ceny od partnerov. Bežci sa môžu prihlásiť v deň pretekov alebo už vopred na adrese www.solarun.sk/avtm.php. Viac info o AVTM a o podujatiach, ktoré pripravuje, nájdete na www.facebook.com/AktivitaVTvojomMeste.

menuLevel = 2, menuRoute = rungo/behy, menuAlias = behy, menuRouteLevel0 = rungo, homepage = false
26. apríl 2024 09:19