StoryEditor

Nočný beh v Košiciach lámal rekordy, prišlo 1300 bežcov

07.09.2013, 17:15

Nočný beh Košicami lámal rekordy - v počte bežcov, v medzinárodnej účasti aj vo výsledkoch. Zaregistrovaných bolo 1500 bežcov, na štart sa ich postavilo 1300. Povzbudzujúcich bolo ešte oveľa viac.

V piatok večer si v Košiciach zmerali sily rekreační i profesionálni bežci na vyše 9-kilometrovej trati (9,17 km), ktorá viedla historickým centrom mesta. Do behu sa okrem domácich zapojili pretekári z deviatich krajín - Kene, Maďarska, Talianska, Česka, Španielska, Ukrajiny, USA, Portugalska a Rakúska.

Medzi mužmi vyhral Keňan Lagat Julius Kiprono s časom 27:38 minúty. "Beh som si užíval, veľmi sa mi páčili zástupy ľudí, ktoré nás povzbudzovali. Určite prídem aj o rok,“ reagoval.

Na druhom mieste skončil jeho krajan Henry Kemboi len so sekundovou stratou, bronzovú priečku obsadil Ukrajinec Ruslan Pechnikov (27:52). Minuloročný víťaz pretekov Jozef Urban skončil štvrtý (28:32), sklamaný však nebol. "Tento rok sa tu stretla špičková konkurencia, chlapcov na prvých priečkach poznám, takže som už dopredu vedel, ako to asi dopadne. Tohtoročná atmosféra však bola oveľa lepšia,“ naznačil.

Medzi ženami zvíťazila Keňanka Biwott Glady Jepkuruiová (32:29), druhú priečku obsadila jej krajanka Christine Chepekemeiová (32:32), tretia skončila Poľka Katarzyna Kwoková (33:54).

Neoddeliteľnou súčasťou behu boli Košičania povzbudzujúci svojich známych, no i náhodných športovcov popri trati. "Ja tu nemám nikoho, tlieskam všetkým, veď sú úžasní. V meste je zase život,“ vravela Lenka. Okrem nočnej atmosféry a povzbudzovania bolo popri trati sedem hudobných pódií.

"Boli by sme veľmi radi, ak by na ďalší ročník prišli tisíce bežcov. Verím, že sa Košice night run stane tradíciou v nočných behoch a bude mať svoje meno nielen na Slovensku, ale aj v Európe,“ naznačil hlavný organizátor, Marek Petráš.

Kompletnú výsledkovú listinu 2. ročníka Košice night run nájdete na kosicenightrun.sk.

menuLevel = 2, menuRoute = rungo/behy, menuAlias = behy, menuRouteLevel0 = rungo, homepage = false
19. apríl 2024 14:58