StoryEditor

Štart Night Runu bude opäť naživo v televízii

10.09.2013, 19:42
Autor:
redakciaredakcia

Bratislavský Night Run, ktorý sa pobeží už túto sobotu 14. septembra o 20.00, bude mať opäť rekordnú účasť. Na štart sa postaví 4000 bežcov, podujatie je už niekoľko dní vypredané.

Ozdobou vyše 9-kilometrovej trate bude po dvoch rokoch opäť aj električkový tunel popod hradný kopec (vlani sa tade nebežalo, tunel bol v rekonštrukcii). Trasa vedie historickým centrom vrátane Hviezdoslavovho, Primaciálneho či Šafárikovho námestia.

"Na trati nie je miesto, ktoré by nebolo zaujímavé," uviedol Peter Pukalovič, šéf agentúry Be Cool, ktorá podujatie organizuje. "Tunel je pre ľudí veľmi atraktívny, spestrí ho laserová šou, na moste SNP bude projekcia, na Radničnom námestí bude hrať kapela," vyratúval.

Štart i cieľ sú tradične pri River Parku. Na rozdiel od minulosti však nebude finiš na promenáde na nábreží, ale z kapacitných dôvodov na hlavnej ceste.

Na preteky sa zaregistrovalo takmer o tisíc bežcov viac než vlani. Záujem by bol aj o ďalšie miesta, organizátori si však stanovili strop na spomínanej hranici 4-tisíc účastníkov.

"Ten limit sme si určili sami. Priepustnosť trate môže byť aj 8-tisíc bežcov, ale nechceme na štart pustiť viac ľudí, než cítime, že je správne. Chceme ísť postupne, rásť z roka na rok, udržať komfort pre bežcov a overiť si, ako zvládneme túto masu," naznačil Pukalovič.

Štart podobne ako vlani odvysiela v priamom prenose televízia JOJ v hlavnom športovom spravodajstve. Favoritmi pretekov budú medzi mužmi Jozef Urban a Peter Žiška, medzi ženami najmä Lucia Janečková a Petra Fašungová.

"Zo slovenskej špičky prídu takmer všetci bežci, máme sa na čo tešiť," uviedol športový riaditeľ podujatia Marcel Matanin. Na štarte bude tradične aj viacero známych osobností.

Agentúra Be Cool ešte tento mesiac organizuje aj druhý ročník dm ženského behu (28. septembra). Okrem toho v priestoroch obchodného centra Retro a okolí postupne vytvára športové bežecké centrum. Od októbra doň pribudne športová akadémia pre deti a v areáli základnej školy na Nevädzovej ulici sa už buduje tartanová dráha.

menuLevel = 2, menuRoute = rungo/behy, menuAlias = behy, menuRouteLevel0 = rungo, homepage = false
25. apríl 2024 04:13