StoryEditor

Ženský beh láka, ostalo už len pár miest

26.09.2013, 18:40
Autor:
gbgb

Na druhý ročník dm ženského behu sa už prihlásilo vyše 950 bežkýň. Všetko teda nasvedčuje tomu, že podujatie určené výhradne ženám bude vypredané (kapacita je tisíc bežkýň). Preteky sú na programe najbližšiu sobotu 28. septembra v Bratislave, o 15.00 je štart na kratšej trati (4 km), o hodinu neskôr sa pobeží na 9-kilometrovej trati.

Bežkyne aj divákov čaká už od 10.00 bohatý sprievodný program. „K dispozícii bude detská a beauty zóna s rôznymi skrášľovacími aktivitami, hudobné vystúpenia Mira Jaroša, Roba Pappa a Bystríka, tanečná škola s Mirkou Kosorínovou, športové súťaže pre deti a rodičov, ukážky fitnesu a boxu,“ naznačil šéf pretekov Peter Pukalovič zo spoločnosti Be Cool, ktorá podujatie organizuje.

Na štarte sa objavia aj obhajkyne prvenstiev z vlaňajška mama Dana a dcéra Lucia Janečkové (Lucia vyhrala na kratšej trati, Dana na dlhšej).

Jedným z cieľov podujatia je dobudovanie športovej časti vybraného ihriska v Bratislave, každý rok v inej mestskej časti. Na tento účel sa použijú prostriedky z vyzbieraného štartovného doplneného o dobrovoľné príspevky.

Minulý rok sa takto podarilo dobudovať športovisko pre deti v areáli na Fedinovej ulici v Petržalke v celkovej hodnote 4270 eur. V tomto roku pôjdu financie na ihrisko v Bratislave – Ružinove v športovom areáli na Nevädzovej ulici.

Po vlaňajšej premiére sa na podujatí opäť zúčastnia aj bežkyne s cukrovkou. Behom chcú podporiť myšlienku aktívneho trávenia voľného času pacientov s cukrovkou, pre ktorých je pohyb neoddeliteľnou súčasťou liečby.

V zázemí pretekov bude zabezpečené bezplatné meranie glykémie a poradenstvo pre športovcov. Každú hodinu bude k dispozícii diétna sestra, ktorá zodpovie otázky týkajúce sa zdravého stravovania.

menuLevel = 2, menuRoute = rungo/behy, menuAlias = behy, menuRouteLevel0 = rungo, homepage = false
26. apríl 2024 01:52