StoryEditor

Skvelý Čelko v New Yorku: Na Empire State Building vybehol tretí

08.02.2014, 12:41
Autor:
redakciaredakcia

Slovenský bežec Tomáš Čelko skončil tretí v prestížnych pretekoch v behu do schodov na slávnu Empire State Building v New Yorku (konali sa 5. februára).

Preteky Empire State Building Run Up sa konali už 37. raz a ako obyčajne na ne zavítali najlepší pretekári z celého sveta.

"Pre towerrunnerov sú tieto preteky tým, čím je pre tenistu Wimblendon a iných olympijské finále. Opäť som na štarte nemohol chýbať," hovorí Čelko, ktorý v New Yorku bežal už štvrtýkrát. Na preteky sa prihlásilo niekoľko tisíc záujemcov, výberovým sitom ich však prešlo len niekoľko stoviek.

Na bežcov čakalo 86 poschodí a 1567 schodov. "To sa nebehá každý deň, ale tvrdá prípava, stovky nabehaných kilometrov a tisíce poschodí v priebehu jesene a zimy ma na tých viac než 300 výškových metrov asi pripravili dostatočne," komentuje Čelko.

"Hromadný štart bol pekelne rýchly, tak som sa radšej nehnal dopredu, pohyboval som sa okolo štvrtej - piatej pozície. Držal som svoje stanovené tempo, postupne som sa dostával do obrátok a na 70. poschodí som sa predral na tretiu priečku. Už som si ju do cieľa s prehľadom postrážil a dobehol v mojom rekordnom čase 11 minút a 5 sekúnd," opisuje preteky slovenský bežec.

"Som veľmi rád, že sa mi podarilo získať bronzovú medailu a môžem sa pokojne pripravovať na nadchádzajúce majstrovstvá Európy v behu do schodov, ktoré sa uskutočnia v júni v Brne, Viedni a v Bratislave," doplnil Čelko.

menuLevel = 2, menuRoute = rungo/behy, menuAlias = behy, menuRouteLevel0 = rungo, homepage = false
20. apríl 2024 11:51