StoryEditor

Varšavský maratón láka na rýchlu trať a atraktívne ceny

18.03.2014, 23:08

Už 13. apríla sa bude vo Varšave konať druhý ročník ORLEN Warsaw Marathon. Bežcov čaká rýchla trať prajúca rekordom, atraktívne štartovacie balíky, nízke štartovné a množstvo peňažných a vecných cien.

Tohto roku sa bude súťažiť na troch vzdialenostiach – maratónskej, 10 km a 4,6 km. Tento beh je špeciálny charitatívny pochod, ktorý sa začína v centre Varšavy na Zámockom námestí v predvečer hlavných disciplín. Účastníci pôjdu okrem iného okolo Prezidentského paláca, pobežia jednou z reprezentačných ulíc hlavného mesta, Krakovským predmestím, prejdú mostom sv. Kríža na druhý breh Visly a prídu do cieľa pri Národnom štadióne, ktorý bol jedným z dejísk UEFA Euro 2012.

Pri vytyčovaní tratí nedeľňajších behov sa prihliadalo predovšetkým na pohodlie a bezpečnosť účastníkov a vylúčili sa aj nepotrebné stúpania.

"Chceli sme, aby bol profil trate čo najrovnejší. Trasa by mala vyhovovať hlavne tým, ktorí preferujú dlhé rovné trate,“ povedal Leszek Kurnicki, vedúci organizačného výboru ORLEN Warsaw Marathon.

Na ORLEN Warsaw Marathon sa opäť zúčastnia pretekári svetovej špičky. Účasť už potvrdil Henryk Szost, momentálne najrýchlejší Európan. Na minulom ročníku sa na štart postavilo viac ako 26-tisíc bežcov, zvíťazil Etiópčan Sisay Iemma Kasaye za 2:09:02 h. Najrýchlejšia spomedzi viac ako 700 maratónkyň bola Keňanka Milka Jerotichová (02:28:23).

„ORLEN Warsaw Marathon bol pozitívne hodnotený účastníkmi a zaregistrovali ho amatérski bežci aj v iných krajinách. Preto rátame s tým, že 13. apríla ulicami Varšavy pobeží nielen viac pretekárov z Poľska, ale aj hostí zo sveta“ – dodáva Leszek Kurnicki.

Štartovací balíček a atrakcie

ORLEN Warsaw Marathon pripravil bohaté štartovacie balíky pre všetkých registrovaných pretekárov. Vďaka hlavnému partnerovi podujatia, ktorým je firma ASICS, bude maratónsky balík pozostávať okrem iného z batoha, funkčného trička a čiapky. Všetci, ktorí prekročia cieľovú čiaru v maratóne a v behu na 10 km, budú zaradení do žrebovania o zaujímavé vecné ceny. Vyhrať môžu okrem iného dva automobily – Mercedes GLA (maratónci) a Smart ForTwo (bežci na 10 km).

Varšava, nová destinácia na bežeckej mape Európy, je jedným z najatraktívnejších a stále ešte nie úplne objavených európskych hlavných miest. Dynamicky sa rozvíjajúce centrum obchodu, kultúry a vzdelania. Účasť na ORLEN Warsaw Marathon umožní spoznať najkrajšie a charakteristické miesta Varšavy, v blízkosti ktorých vedie bežecká trasa, akými sú most Poniatowského a most sv. Kríža, Aleje Ujazdowskie, pomník Maršálka Józefa Piłsudského či historický park Łazienki Królewskie.

Takmer dvojmiliónové hlavné mesto Poľska ponúka širokú škálu hotelov a má dobré dopravné spojenie s ostatnými krajinami Európy. V jeho obvode sa nachádzajú dve letiská, poskytujúce medzinárodné aj vnútroštátne lety. ORLEN Warsaw Marathon je najväčšie bežecké podujatie v Poľsku so sloganom Národný bežecký sviatok.

Základné údaje o ORLEN Warsaw Marathon:

Termín: 13. apríla 2014

Trate: 42,195 km / 10 km / 4,6 km (charitatívny pochod / 12. apríla)

Registračný poplatok: cca 30 EUR pri registrácii cez internet

Hlavné ceny: peňažné ceny v celkovej hodnote cca 150 000 EUR

Ďalšie ceny: žrebovanie o automobil Mercedes GLA (maratónci) / Smart ForTwo (štartujúci na 10 km), ďalšie vecné ceny od partnerov podujatia

Registrácia: http://www.orlenmarathon.pl/en

menuLevel = 2, menuRoute = rungo/behy, menuAlias = behy, menuRouteLevel0 = rungo, homepage = false
19. apríl 2024 15:37