StoryEditor

Rugged Race: Adrenalín, dobrodružstvo a zábava. Nový prekážkový beh

16.06.2014, 00:54
Autor:
redakciaredakcia

Ponuka prekážkových behov sa rozrastá o ďalšiu novinku - Rugged Race. Premiérový ročník týchto pretekov sa uskutoční 19. júla v Starej Myjave.

Účastníci majú dve možnosti - beh na 15 kilometrov s 25 prekážkami, alebo kratšiu trať na 6 kilometrov s 15 prekážkami.

"Preteky som sa rozhodol zorganizovať preto, aby som zmenil svoj život," hovorí jeden z organizátorov Milan Kopas. "Osem rokov som nič nerobil, športovať som začal na jeseň pred dvomi rokmi, keď ma kamarát nasilu dotiahol na spinning. Vlani som sa dozvedel o podobných pretekoch na 20 kilometrov a mal som necelé štyri mesiace na prípravu. Z 1100 účastníkov som skončil na 157 mieste, tak som začal makať a chytilo ma to ešte viac. A prišla aj motivácia spraviť niečo viac pre ľudí a spraviť to dobre," opisuje cestu k zorganizovaniu Rugged Race.

Tvrdí, že preteky preveria telo aj myseľ. Sú určené pre každého, kto má rád zábavu, prekonávanie samého seba a, samozrejme, beh. Heslom Rugged Race je - Prekonaj bolesť a dosiahni cieľ!

Preteky nie sú skopírovaným produktom zo zahraničia. Tvorí ich partia kamarátov. "Nekupujeme drahé licencie, ale dávame do pretekov srdce a život. Aj peniaze, ktoré budú vyzbierané, pôjdu spať do pretekov," hovorí Kopas.

Pri vymýšľaní prekážok sa organizátori snažili prísť s niečím, čo iné preteky na Slovensku neponúkajú. Súťažiacich bude čakať napríklad ľadový kúpeľ. A okrem toho osvedčené plazenie sa v blate, šplhanie po lanách, 130-metrový tunel či skoky do jazera.

"Prekážky budú zábavné, ale zároveň aj drsné," sľubuje Kopas. V rámci sprievodného programu čaká účastníkov počítačová diagnostika chodidel, airsoft či joga v rámci strečingu pre pretekárov, a večer afterparty.

Na podujatie sa môže prihlásiť ktokoľvek nad 15 rokov (u neplnoletých je potrebný podpísaný reverz od rodičov). Každý účastník dostane medailu a tričko.

Do dejiska pretekov trvá cesta z hlavného diaľničného ťahu z Nového Mesta nad Váhom približne 40 minút, z Piešťan asi 50 minút. V centre podujatia je veľké parkovisko.

Podrobnosti o pretekoch a registráciu nájdete na stránke ruggedrace.eu. Pri registrácii do konca júna dostanú štartujúci ako darček okuliare v hodnote 30 eur.

menuLevel = 2, menuRoute = rungo/behy, menuAlias = behy, menuRouteLevel0 = rungo, homepage = false
19. apríl 2024 13:43