StoryEditor

Beštiálne preteky. Na Donovaloch vypukne posledný Spartan race

09.09.2014, 18:46
Autor:
redred

Prekážkové preteky Spartan Race sú asi aktuálne najväčším fenomén medzi adrenalínovými športami na svete. A práve v sobotu 13.septembra uzavria svoju tohtoročnú sezónu na Slovensku. A to veľmi štýlovo. Prvýkrát sa totiž bude bojovať v známom slovenskom lyžiarskom stredisku Donovaly.

Pretekať sa tu bude v tej vôbec najťažšie úrovni - tzv. Beast. To znamená minimálne 20km behu v ťažkom horskom teréne s viac než 26 prekážkami a brutálnym prevýšením. Viac ako dve tisíc pretekárok a pretekárov siahne na dno svojich možností. Aj preto je názov "beštiálne" na mieste. Diváci aj bežci sa tak môžu tešiť na skutočne extrémny zážitok.

Spartan Race a obzvlášť úroveň Beast rozhodne nie je obyčajným bežecký pretekom. Dostane vás až na hranice fyzických a psychický schopnosťou. "Každý bojuje viacmenej hlavne sám so sebou, alebo za svoj ​​tím," dopĺňa riaditeľ pretekov Ján Čandík.

Štartovať môžu jednotlivci ale aj vybraný kolektív nadšencov. Organizátori sľubujú, že všetkých účastníkov dostanú ešte pred štartom do tej správnej prevádzkovej teploty vďaka špeciálnym predštartovým procedúram. A ani diváci sa nebudú nudiť - je pre nich zaistený bohatý sprievodný program. Štartuje sa z kotla, odkiaľ postupne vyrážajú skupiny po tristo pretekároch smerom k donovalským vrcholom, kde ich čakajú tony bahna, extrémne prekážky, kŕče a kyslíkový dlh.

Do štartovej Arény môže bez obáv zavítať celá rodina. Najmenší bojovníci budú mať špeciálne pripravenú trať Spartan Kids. V dvoch kategóriách si svoju zdatnosť môžu skúsiť deti od 3 do 15 rokov.
Spartan Race pochopíte až v cieli!

menuLevel = 2, menuRoute = rungo/behy, menuAlias = behy, menuRouteLevel0 = rungo, homepage = false
26. apríl 2024 17:47