StoryEditor

Fauja Singh začal behať vo veku 89 rokov. Chcel sa dostať z depresie

06.10.2014, 21:39

Najstarší maratónsky bežec na svete bežal posledné preteky vo veku 101 rokov. Fauja Singh odbehol v Hong Kongu beh na 10 kilometrov (6,25-míle)  za 1 hodinu, 32 minút, 28 sekúnd. Po týchto pretekoch už definitívne zavesil svoje tenisky na kliniec. Mal tesne pred oslavou svojich 102 narodenín.

 

Svoj posledný kompletný maratón odbehol v Toronte v roku 2011 vo veku 100 rokov. Jeho výkon však nezaznamenali do Guinessovej knihy rekordov, pretože Singh nemá rodný list, ktorý by dokázal jeho vek.

Singh začal behať vo veku 89 rokov. Beh bol pre neho spôsob  ako dostať cez depresie. Jeho manželka a syn totiž zomreli za sebou v rýchlom časovom slede. Mal ešte päť daľších detí, avšak všetky z Indie emigrovali. Singh zostalo všetko sám. Onedlho sa odsťahoval za svojim najmladším synom do Londýna. Tam začal behávať. Maratón videl po prvýkrát v televízií. Rozhodol sa, že ho zvládne tiež. Najlepší výkon dosiahol vo veku 89 rokov. Maratón v  jeho obľúbenom Toronte zvládol za 5 hodín 40 minút. Beh mu úplne zmenil život. Predovšetkým vďaka nemu a vďaka nezlomnej životnej energií spoznal tento pôvodne negramotný poľnohospodár päťhviezdičkové hotely na celom svete.

Ešte stále sa vám nechce vstať zo stoličky a ísť behať? Ešte stále máte nejakú výhovorku:)?

menuLevel = 2, menuRoute = rungo/behy, menuAlias = behy, menuRouteLevel0 = rungo, homepage = false
19. apríl 2024 02:24