StoryEditor

Každý deň behávala do práce. Teraz právnička vyhráva maratóny a chce ísť na olympiádu

31.10.2014, 15:16

Zbalí si do batohu čisté oblečenie, obuje bežecké topánky - a vyrazí von. Lepšie povedané, do práce. Annie Bersagelová sa živí ako právnička, zároveň ale zbožňuje behanie. A tak aby stíhala skĺbiť zamestnanie aj svoj ​​koníček, musí oboje kombinovať.

Zo svojho domu v Osle zabehne sedem kilometrov do kancelárie - a po práci zase späť. "Keď bežím do práce, musím sa predsa nejako dostať aj domov," vysvetľuje jednoducho.

To nie je samo o sebe nič také výnimočné. Lenže Američanka žijúca v Nórsku nie je priemernou bežkyňou. Minulý rok vyhrala americký maratónsky šampionát, tento rok maratón v Düsseldorfe. V nedeľu chce zažiariť aj na maratóne v New Yorku.

A sníva o tom, že zaberie jedno z troch amerických miest pre olympijský maratón v Riu de Janeiro 2016.
Vážne? Vážne chce Tridsaťjedenročná právnička na olympiádu?

Sen? Olympiáda v Riu

Áno, Annie Bersagelová je medzi bežcami-profesionálmi úkazom. Zároveň dúfa, že jej prítomnosť na veľkých scénach bude príkladom pre ostatných, že aj "kancelárske krysy" sa môžu venovať behu naplno.

Aj preto aj na chladnom severe vyráža do práce "po svojich". "Je tu ešte väčšia zima ako v Colorade, kde som vyrastala. Vonku býva ľad, čo je ešte väčšia výzva než len sneh,“ citoval ju denník New York Times.

Keď nebehá vonku, trénuje doma na páse. Vo všedné dni trénuje zhruba hodinu pred prácou a hodinu po nej, cez víkendy zvláda dlhšie trate, kľudne aj vyše tridsať kilometrov.

Behať začala už na strednej škole, potom ale dostala príležitosť študovať v Nórsku, a tak odišla do Osla. Ani tam sa nechcela behania vzdať, veď jej toho toľko dalo - zážitky, úspechy, trofeje, našla v ňom svoj ​​najväčší koníček. Vďaka nemu dokonca spoznala svojho manžela, s ktorým teraz tiež trénuje.

Tienisté stránky jej záľuby

Bersagelová však tiež zistila, že jej záľuba má aj tienistú stránku: "Keď sa uchádzam o zamestnanie a niekto si ma hľadá cez Google, nájde samé bežecké zábery. A v tej chvíli je koniec," hovorí. Bojí sa, že väčšinu potenciálnych zamestnávateľov jej bežecká vášeň skôr odradí.

Sama si pritom nemyslí, že by hodiny strávené tréningom boli pre právnickú profesiu príťažou - naopak. "Keď pretekáte s ostatnými, často pred všetkými verejne zlyháte. A to mi môže v práci naozaj pomôcť. Som odvážnejšia, viac riskujem, pretože už mám za sebou skúsenosti, keď sa všetko pokazilo," povedala Bersagelová.

Pripúšťa, že je zložité kombinovať behanie, zamestnanie a bežné povinnosti. Jej oddanosť však možno ukáže, že aj z právnickej kancelárie v Osle sa dá dostať na olympiádu na druhom konci sveta.

zdroj: idnes.cz

menuLevel = 2, menuRoute = rungo/behy, menuAlias = behy, menuRouteLevel0 = rungo, homepage = false
26. apríl 2024 19:16