StoryEditor

Beh do neba

27.01.2015, 09:22

Viedenská DANUBE TOWER so 150 výškovými metrami nie je síce najvyššou budovou na svete, avšak finalisti ju museli vybehnúť hneď dva krát. Systém pretekov bol jednoduchý- do druhého kola postupovalo 10 najlepších z prvého.

Slovenská formácia v zložení Štefina, Čelko, Bédi, Pavlik a Zatlukalová opäť mala svoj deň. Čelko, hoci ho trápila viróza, s prehľadom postúpil do finále. Príjemne prekvapil Štefina, ktorý si vylepšil osobný rekord na tejto veži o viac ako 10 sekúnd. Bédi sa zlepšil o 5 sekúnd, ale na finále to nestačilo.  Obsadil 21. priečku. Premiéru v behu do schodov si odkrútil Pavlík, skončil na 25. mieste. Zatlukalová po dlhých zdravotných problemoch na jeseň začala behať len nedávno, no napriek tomu bojovala veľmi srdnato. Žiaľ zostala pred bránami finále na 12. priečke.

Vo finále Čelko už svoj osobný rekord z leta nevylepšil, ale obsadil 3. miesto, čo s prehľadom stačilo na obhájenie druhej pozície v celkovom hodnotení za rok 2014. Štetina opäť zabehol perfektný čas a skončil na piatej priečke. Celkovo sa dostal do Top 20 za rok 2014 a vybojoval si miestenku na Majstrovstvá sveta v Katare.

Víťaz preteku Christian Riedl zabehol v sobotu rekord trate 3:23min. Celkovo vyhral pohár Poliak Lobodzinsky.

menuLevel = 2, menuRoute = rungo/behy, menuAlias = behy, menuRouteLevel0 = rungo, homepage = false
19. apríl 2024 22:33