StoryEditor

Na druhej zimnej desiatke štartovalo v krásnom slnečnom počasí viac ako 400 bežcov

04.02.2015, 12:21

Napriek výdatnej snehovej dávke sa v sobotu 31. januára uskutočnila druhá z troch Zimných desiatok zaradených do seriálu Bratislava Marathon Winter Series 2015. V krásnom slnečnom počasí sa na štart pretekov v troch kategóriách postavilo 412 bežcov z 515 zaregistrovaných. Svoju osobitnú súťaž od 300 do 800 m mali deti, dospelí si mohli vybrať 5,3 alebo 10,3-kilometrovú trať.

Víťazstvo na kratšej trati si vybojovali Lucia Janečková z BMSC Bratislava a Marek Hladík reprezentujúci PROefekt, na 10,3 km trati boli najrýchlejší Nikola Čorbová zo seneckého Sportdiagu a Štefan Ringer vo farbách portálu behame.sk. Ďalšie podujatie zimnej série sa uskutoční v sobotu 28. februára 2015 s tradičným miestom štartu pri OC Eurovea. Tentoraz si budú môcť bežci vybrať aj 21-kilometrovú polmaratónsku trať.

V súťaži „On a ona“ pre miešané dvojice triumfovali na 5,3 km Lucia Janečková s Gabrielom Švajdom (obaja z BMSC), a10,3 km dosiahol najlepší súčet časov pár Nikola Čorbová – Pavol Bukovác. Víťazi oboch kategórií získali vstupenky na Ples farmaceutov a športovcov, ktorý sa uskutoční na Valentína 14. februára.

„Na ťažkej, ale dobre pripravenej trati sa mi bežalo veľmi dobre. Od štartu som bežal spolu s Pavlom Bukovácom, rozhodujúci nástup som urobil pri vybiehaní na most Lafranconi. Od chvíle, ako som sa od neho odpútal, som sa už nezaujímal o danie za mnou. Bežal som si svoje tempo a usiloval som sa udržať ho až do cieľa,“ skonštatoval víťaz dlhšej trate, špecialista na orientačný beh Štefan Ringer.

„Ako bývalá lyžiarka – zjazdárka sneh milujem, preto mi neprekážal. Bežalo sa mi veľmi dobre, som rada, že som zvíťazila. Vždy sa snažím bežať si svoje tempo, na súperky sa nezameriavam,“ tvrdila víťazka súťaže žien na 10,3 km Nikola Čorbová.

Najlepší na 5,3 km trati Marek Hladík ocenil, že napriek hustému piatkovému sneženiu bola trať pretekov na druhý deň dobre pripravená: „Behu sa venujem len druhý rok. Najprv som behal sám, bez trénera, teraz už spolupracujem s Jurajom Karasom. Súťažíme za cyklistický klub Proefekt, ale už sme v ňom aj dvaja bežci.“

„Sme radi, že bežcov naša zimná séria zaujala, je to už tradične výborná možnosť otestovať si aktuálny stav formy v príprave na jarný ČSOB Bratislava Marathon,“ zdôraznil  a testovať svoju aktuálnu výkonnosť,“ uviedol riaditeľ pretekov Jozef Pukalovič.

Aktivity Bratislava Marathon Sport Club-u pokračujú aj v roku 2015. Bežcom ponúka pravidelné tréningy v športovej hale Elán dvakrát do týždňa  a nedeľné výbehy na Železnej studničke. Aj takouto formou pracujú organizátori jubilejného 10. ročníka ČSOB Bratislava Marathon na dosiahnutí cieľa 10 000 bežcov na štarte.

 

NA najväčšie bratislavské podujatie je zaregistrovaných viac ako 4000 bežcov, pričom maratóncov je vyše 730 a polmaratóncov viac ako 1500. Prihlásiť sa je možné na www.predpredaj.sk a do 14. 2. využiť druhú vlnu najvýhodnejšieho štartovného.

menuLevel = 2, menuRoute = rungo/behy, menuAlias = behy, menuRouteLevel0 = rungo, homepage = false
20. apríl 2024 15:38