StoryEditor

Na strechu Košíc

10.06.2015, 10:01

I keď na Slovensku nemáme Empire State Building, behy na výškové  budovy zas nie sú u nás v úplných plienkach. Organizátori z  Progress Promotion prinášajú k tejto téme svoj vlastný vklad. Košický Beh na vežu je však v niečom iný. Odídeme z ruchu mesta do pokojného lesného prostredia a s prichádzajúcou nocou vybehneme na symbolickú strechu Košíc, známu vyhliadkovú vežu v lokalite Suchá dolina – Kavečany.  Samotná veža prichádza až v samotnom závere behu, keď už síl nebude na rozdávanie, no výhľad na nočné Košice zrejme všetko vynahradí.

Trať nie je dlhá, niečo málo cez 1000 metrov, no popasovať sa bude treba so zdolávaním  86 výškových metrov v teréne a na schodoch veže.  Pre lepšie priblíženie, znamená to temer to isté,  ako vybehnúť na budovu , ktorá má 35 poschodí .

Zaujímavosťou budú dozaista i intervalové štarty, ktoré poznáme napríklad z bežeckého lyžovania alebo biatlonu. To okrem iného zaručí, že tajnička s menom víťaza ostane nevyriešená až do samotného konca pretekov. Prví bežci sa na trať vyberú o 20.00 hod a keďže ich počet organizátori limitovali na 200, bude celý priebeh veľmi dynamický. Niečo   po deviatej večer bude v rámci „After party nad mestom“  v programe  aj defilé víťazov. Keď vežu opustí i posledný pretekár, bude sprístupnená všetkým Košičanom, ktorí budú chcieť využiť túto jedinečnú príležitosť pozrieť sa na večerné Košice, keďže bežne je veža otvorená len do 18:00. Kto toto miesto dávnejšie nenavštívil  bude unesený jeho premenou. Starý Košický hrad  ožil vďaka novej infraštruktúre a útulnému amfiteátru,  ako jednému z výsledkov projektu EHMK 2013.  

Temer najkratšia noc roka  bude v Košiciach venovaná Behu na vežu. Atmosféra, sprievodný program a genius loci tohto miesta už teraz sľubujú popri samotnom behu nevšedný zážitok .

Registrovať sa dá zaslaním e-mailu s menom a dátumom narodenia na Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovacími robotmi. Na jej zobrazenie potrebujete mať nainštalovaný JavaScript. .

Propozície a ďalšie informácie aj na www.facebook.com/behnavezu.

menuLevel = 2, menuRoute = rungo/behy, menuAlias = behy, menuRouteLevel0 = rungo, homepage = false
19. apríl 2024 06:06