StoryEditor

50 dní, 50 štátov a 50 Ironman triatlonov. James Lawrence pokoril samého seba, aby bojoval s detskou obezitou

04.08.2015, 13:42

Určite si už niekedy počul o triatlone s názvom Ironman. Závod plný železných mužov pozostáva z 3,86-kilometrového plaveckého úseku, 180,25-kilometrového úseku na bicykli a nakoniec aj celý 42,2-kilometrový maratón. Pretekári pritom nemaj ú žiadnu prestávku medzi jednotlivými disciplínami a triatlon Ironman preto nedokáže zvládnuť len tak hocikto.

My ti ale predstavíme muža menom James Lawrence, ktorý nielenže Ironmana zvládol raz, dvakrát či trikrát, ale rovno päťdesiatkrát za päťdesiat dní. Áno, čítaš správne, James sa vybral na náročnú cestu zvládnuť 50 Ironman triatlonov za 50 dní a to ešte dokonca vo všetkých 50 amerických štátoch. James má iba 36 rokov a v súčasnosti pracuje ako osobný tréner, ale všetky triatlony nerobil iba kvôli sebe, svojmu zdraviu a publicite, ale najmä na to, aby pomohol organizácii snažiacej sa bojovať proti obezite v Spojených štátoch amerických. Počas svojej výzvy sa mu podarilo vyzbierať až 70-tisíc dolárov, ktoré prispel organizácii Jamie Oliver Food Foundation a pritom najzaujímavejšie na tom bolo to, že James sa vlastne na náročnú ce stu vybral kvôli inšpiratívnemu rozhovoru so zástupcami spomínanej organizácie. James má doma päť detí a uznáva, že sa pre nich snaží často pripravovať veľmi aktívny a nabitý program, aby ich telá dostávali v rámci možností zabrať. Snaží sa, aby jeho deti boli akýmisi vzormi pre svojich spolužiakov, ktorí často nechodia von a sedia iba za počítačom.\"\"

Bohužiaľ, aj keď je Jamesov výkon obdivuhodný, nezapíše sa do Guinessovej knihy rekordov.  Jeho Ironman triatlony totiž neboli oficiálne, ale trať zostavoval on sám spoločne s jeho pomocníkmi tak, aby to organizačne zvládli v rámci 50 dní, keďže každý individuálny pretek sa odohrával v inom štáte. Všetko sa preto začalo na Havaji 6. júna a skončilo 25. júla v Utahu.

foto:  Jessa Kinderknecht

menuLevel = 2, menuRoute = rungo/behy, menuAlias = behy, menuRouteLevel0 = rungo, homepage = false
19. apríl 2024 06:28