StoryEditor

Svetový triatlon v X-BIONIC® SPHERE (predtým ELEMENTS RESORT). Registrácia je už spustená

15.12.2015, 20:52

Registrácia na triatlonové preteky Challenge Šamorín, ktoré sa uskutočnia od 15. do 21. augusta 2016 v X-BIONIC® SPHERE (predtým ELEMENTS RESORT), je od dnešného dňa spustená na webovej stránke www.challenge-samorin.com. Čím skôr sa pretekári zaregistrujú, tým výhodnejšiu cenu za štartovné zaplatia. Ak to v hlavných pretekoch stihnú do konca roka, bude ich to stáť 99 €, tesne pred pretekmi to bude 199 €.

Challenge Family sú jedny z najprestížnejších svetových triatlonových pretekov a po prvý raz zavítajú i na Slovensko. „X-BIONIC® SPHERE musíte vidieť, aby ste uverili. Stojí na brehu rieky Dunaj a jej zariadenie a infraštruktúra sú na špičkovej úrovni. Nepochybujem o tom, že má potenciál stať sa vedúcim tréningovým zariadením pre triatlon v Európe. Sme nesmierne radi, že môžeme spolupracovať s tímom X-BIONIC® SPHERE. Tento rezort neprináša len Challenge Family na Slovensko, ale taktiež do triatlonového sveta,“ povedal generálny riaditeľ Challenge Family Zibi Szlufcik.

Trať Challenge Šamorín bude výnimočná svojou pestrosťou. Plávanie bude zaujímavé a náročné zároveň. Plávať sa bude priamo v rieke Dunaj pri lagúne Kormorán, kde je rieka široká a plytká s kľudnejším prúdom vody. V cyklistickej časti vyrazia pretekári z depa na Čilistovskú cestu, ďalej na Pácerovú cestu smerujúcu do Báču. Následne sa pokračuje pred Gabčíkovo a po druhej strane vodného diela až do Vojky, kde sa pretekári otočia a tou istou cestou vrátia späť. Bežecká trasa bude priamo v areáli X-BIONIC® SPHERE zakončená cieľovou rovinkou na atletickom štadióne. Pretekári budú môcť obdivovať krásy obcí typických pre južné Slovensko, rozľahlosť Dunaja a nádhernú prírodu Podunajskej nížiny.

„X-BIONIC® SPHERE v Šamoríne je ideálne miesto pre športovanie a stáva sa Mekkou slovenského i európskeho športu. Triatlon i prístup, akým ho rozvíja Challenge Family je ideálne podujatie pre X-BIONIC® SPHERE a celý región. V rámci Challenge Šamorín budeme organizovať hneď niekoľko triatlonových pretekov od šprintu (750 m plávanie – 20 km cyklistika – 5 km beh), cez olympijské preteky (1500 m - 40km - 10km), až po hlavné preteky na polovičnej „ironmanskej“ trati (1900 m - 90km – 21,1km). O atraktívnosti nášho podujatia svedčí i to, že už teraz máme prihlásených najlepších českých a slovenských triatlonistov – Petra Vabrouška, Karola Džalaja, Kristínu Néč-Lapinovú, Nikolu Čorbovú a samozrejme hviezdu svetového traitlonu, úradujúceho majstra Európy v strednom triatlone, Filipa Ospalého,“ povedal riaditeľ pretekov Štefan Kráľ.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

X-BIONIC® SPHERE pre profesionálnych športovcov, športových nadšencov a športovú vedu sa nachádza v Šamoríne na Slovensku. Na ploche viac ako 1 000 000 metrov štvorcových vyrástol jazdecký areál na svetovej úrovni a miesto na relax aj obchodné záležitosti. Postupne sa buduje multifunkčné športové centrum s najmodernejším vybavením pre profesionálnych a amatérskych športovcov.  

X-BIONIC® SPHERE je otvorená celoročne a stane sa miestom podujatí, ktoré spĺňajú najvyššie nároky atlétov a širokej verejnosti. Svojím komplexným prístupom, širokou ponukou, vysokou kvalitou a originálnym architektonickým riešením už teraz patrí medzi najzaujímavejšie zariadenia svojho typu vo svete.

X-BIONIC® SPHERE  je miesto pre vrcholové športové výkony, jedinečné zážitky a aktívny relax. Jeho ideálna poloha garantuje rýchlu dostupnosť do Bratislavy (30 min.), Viedne (60 min.) a Budapešti (120 min.) a prostredníctvom ich medzinárodných letísk i do ďalších európskych metropol, prípadne celého sveta. Súčasne však prináša dostatočný pokoj, krásne scenérie a zdravé prostredie uprostred malebnej podunajskej prírody v blízkosti rieky Dunaj. X-BIONIC® SPHERE sa stane destináciou pre výkon 27 olympijských športov v profesionálnych podmienkach. Vytvorí tak ideálne miesto pre zlepšovanie výkonov športovcov z celého sveta, hrajúcich individuálne či tímové športy. Hostia môžu relaxovať v exkluzívnom wellness centre a oddychových zónach, pochutnať si na jedle zo širokej ponuky reštaurácií, či využiť čas na aktívnu rekreáciu.

 

 

 

 

 

 

menuLevel = 2, menuRoute = rungo/behy, menuAlias = behy, menuRouteLevel0 = rungo, homepage = false
18. apríl 2024 18:44