StoryEditor

Predvianočný beh vo Vysokých Tatrách na snehu a za svetla čeloviek ovládli Kraviansky a Mihoková

15.12.2015, 21:01

Nový Smokovec sa stal počas víkendovej soboty hlavným centrom 2. kola Zimnej bežeckej série. Organizátori naplánovali pre účastníkov atraktívnu novinku, po prvýkrát sa bežalo večer, za svetla čeloviek.  Trasa behu viedla ulicami Nového a Starého Smokovca, pri údolnej stanici pozemnej lanovky sa odbočilo do terénu a  Malým kúpeľný chodníkom sa pretekári dostali až na vrchol Jakubkovej lúky, odkiaľ zbiehali dole po zjazdovke naspäť do ulíc mesta Vysoké Tatry.

Muži okruh v teréne absolvovali 2x, celková dĺžka trate bola necelých 7,5km. Ženy a nordic walkeri mali trasu v dĺžke 5km. Night trail prilákal na štart temer 200 pretekárov zo Slovenska, Čiech a Poľska.

Absolútne najrýchlejší čas medzi mužmi dosiahol Daniel Kraviansky z Košíc, ktorý zaznamenal už druhé prvenstvo v rámci tohoto ročníka Zimnej bežeckej série. Medzi ženami  dominovala opätovne Timea Mihoková z Batizoviec. Víťazmi nordic walkingu sa stali Jozef Šoltés a Zuzana Šucová.

Záverečný zimný tatranský beh v roku 2015 symbolicky ukončil tohoročné podujatia pre širokú verejnosť v rámci projektu “Tatry v pohybe”, ktorý pripravilo Združenie cestovného ruchu Vysoké Tatry v spolupráci s tatranskými športovými klubmi a organizáciami.

“ Náš cieľ, vrátiť Tatrám status zážitkovej a športovej destinácie,  zatraktívniť a rozšíriť ponuku aktivít vo Vysokých Tatrách, sa nám postupne darí napĺňať”, približuje hlavnú myšlienku projektu Ing. Lucia Dubielová, riaditeľka Združenia cestovného ruchu Vysoké Tatry.

“Tatry v pohybe” ponúknu v roku 2016 ešte viac zaujímavých športových podujatí a aktivít pre širokú verejnosť. Na svoje si príde hlavne neustále rastúca skupina bežeckých nadšencov, pre ktorých už tento rok začala vznikať sieť viac ako 100km značených bežeckých trás v tatranskom regióne.

Ďalšie kolo Zimnej bežeckej série, sa uskutoční 16.1. 2016 v Tatranskej Lomnici spolu s 5. ročníkom atraktívnych nočných pretekov SKIALP GRAND TOUR.

 

 

 

menuLevel = 2, menuRoute = rungo/behy, menuAlias = behy, menuRouteLevel0 = rungo, homepage = false
20. apríl 2024 06:09