StoryEditor

Regeneracia - co s lytkami?

11.05.2009, 10:17
Zhruba pred 14 rokmi som aktivne aj zavodne behavala v lete aj v zime na bezkach. Bezecke lyzovanie, beh, zjazdove lyzovanie, in-line, hiking, cyklistika su sucastou mojho aj manzelovho zivota pocas celeho kalendarneho roka.
Za posledne 3 roky som spozorovala problemi s prekrvenim dolnych koncatin - neustale trpim studenymi nohami a moje telo po akejkolvek fizyckej aktivite rychlo "vychladne" a doslova mrznem (napr. po ture, ked vyjdeme na akykolvek vrch, kamarati sa este len vydychavaju a ja uz prezlecena v suchom mrznem a tuzobne ocakavam dalsie zahriatie tela).
Snazime sa s manzelom pravidelne sportovat a rozprudit krv v zilach. Manzel si spravil pred par rokmi masersky kurz a akukolvek regeneraciu aj masaze moze aplikovat na mojich nohach.
Ked mi prvy krat zacal masirovat nohy - lytka, bol velmi prekvapeny s tym ake su vypracovane, este u nikoho sa s tym nestretol. Je fakt pravda ze pri napeti sa na lytkach objavia svaly zhrubnute a na dotyk tvrde ako skala - nadherne vypracovane (podotykam nikdy som nechodila do posilnovne a nespecializovala som sa na svalove posilnovanie, vzdy som volila pohyb v prirode).
Tieto zhrubnute a po tolkych rokoch vypracovane svaly mi robia problemi. pri masazach prezivam bolesti - spociatku to boli jemne masaze, ale ked ziadne "hrce" na lytkach nezmizli manze pritlacil. Urcity cas sa zdalo ze je to fajn, niektore "hrce" zmizli, niektore zhrubnute svaly sa uvolnili, ale po case a po sportovych vykonoch su opet naspet.
Na tlmenu bolest v lytkach som si zvykla, na studene nohy aj ruky nie. Co s tym? Ako tomu vsetkemu predist? Ako odstranit neziaduce a bolestive svalove hrce? Je to problem nedokonaleho prekrvenia alebo nespravnej regeneracie? Chyba nieco v nojom jedalnom listku?

V sucasnosti mame s manzelom sedave zamestnanie - niekedy viac ako 8 h. denne - ani toto dlhe sedenie mi nerobi dobre, preto sa snazime kombinovat nase zamestnania so sportom.

Velmi pekne dakujem za odpoved.
menuLevel = 2, menuRoute = rungo/blogy, menuAlias = blogy, menuRouteLevel0 = rungo, homepage = false
20. apríl 2024 11:55