StoryEditor

Tretry som zavesila na klinec....a kupila si maratonky 3

04.06.2009, 22:54
Marathon de Paris 2009!!!

Koncom septembra som sa prihlasila na spominany beh 20km de Paris, ktory sa mal konat zaciatkom oktobra. Nejak specialne som sa nan nepripravovala, vsak co, 20km nejak odklusem.  Ako som prisla v lete z USA na Slovensko, tak som si dala 2-3tyzdne pauzu od behu, ale potom mi to zacalo chybat, takze soma j pocas leta sem-tam behala 6-13km, ako sa mi chcelo. Takze nieco som mala natrenovane, a ten pretek som brala skor ako super skusenost, vsak 15-20 000 beziacich ludi, to som este nezazila. Pocasie super, atmosfera tiez, pokluskavala som si tempom 5min/km a obzerala pamiatky…sice ma tato prehliadka Pariza stala 75Eur (startovne), no ale co uz, ziskala som jednu velmi velmi cenu skusenost a to…ked pustia 20 000 ludi bezat naraz, bez toho, aby boli podeleni podla planovanych casov, necakajte, ze prvych par km pojde podla vasich predstav : Prvych 100m kracanie, potom sprint po chodniku,aby som obisla tlupu vitalnych babiciek, dalsich 20m choza, lebo sme sa dostali do nejakej uzkej ulicky, dalsi sprint po chodniku, jaj, dav ma vytlaca na chodnik, narazenie si laket o spetak zeleneho Peugeota…a takto to islo prvych 1-2km, takze moj sklz na 4km bol uz vyse 2min.

Ale bolo to poucenie, ked je taky pretek, prist na start skor a radsej tam 30min stepovat a rozcvicovat sa v prednej linii.  

Ale prezila som, tak som si povedala, 20km pohodicka, este by som dalsich 22 v pohode zvladla…(teda mozno)

Ale nijake mozno sa nemoze konat, lebo na Pariz som sa uz prihlasila!

Treningovy plan som konzultovala s internetom a skusenejsim kamoskami, ktore maju za sebou Boston, Chicago, Phili.

Do decembra som behala viac menej iba dlhe pomale behy (10-16km, 5min/km) a od zaciatku januara som pridala aj nejake intervaly,VOMax, presne ako som zistila z netuJ

 

Moj plan bol sub3:30, okolo 3:20 by bola parada, ale kedze to mal by moj prvy marathon, nejako som sa nad tym netrapila, hlavne som si to chcela uzit! Uzivala som si veru  aj nedelne  25-30km vybehy. Ale pocity super, nohy lahke ako pierko, nijake zdravotne problemy, kazdy uspesny beh som zapijala proteinovym napojom.

Koncom februara si bezim obvykle 2-3km useky na zvyknutie si na maratonske tempo, ked citim nejaky tlak v kolene, ktory mi prechadza do krca vlytku. Ale neboli to, beh dokoncim, zapijem proteinom, idem spat a rano…nemozem to koleno bez bolesti zohnut, vystriet, po schodoch radsej nechodim...

Prepacte, ale je vela uz vela hodin, musim ist spat, nie pisat.

menuLevel = 2, menuRoute = rungo/blogy, menuAlias = blogy, menuRouteLevel0 = rungo, homepage = false
20. apríl 2024 09:44