StoryEditor

Ako sa chcem opät dostat k behaniu

23.06.2009, 12:09
Poznam pocit blazeny, uvolnujuci a tak slobodny... chcem ho spät, robi mi dobre
Preto sa chcem zase dostat k behaniu.
Pocas zakladnej skoly som velmi beh neobluboval, dokonca som ho ani nemusel. Take veci ako 12minutovka - povinna jazda, aby bola dobra znamka a urobena ciarka - absolvoval.
Vzdy ma lakal viacej kolektivny sport, ktoremu som sa aj venoval.
Rokmi prisla trosku visia skola a vacsia zodpovednost, sport a detske radovanky sa pominuly. Popori studia na vysokej skole som sa dostal vtedy pre mna k neprekonatelnej prekazke zenskeho rodu: Aplikovana matematicka analyza. Ta mi teda dala zabrat. Kedze som sa na nu ucieval a prepocitaval neviem kolko zbierok z AMA...kazdy vecer som bol velmi vycerpany. Az ma napadlo..idem sa prejst k Vahu. Ako sa tak prechadzam...skusim si pobehnut, kolko este vladzem a aku mam kondiciu. A tu sa to cele zacalo. utekal som ani neviem aku dlhu dobu, ale bolo to do unavenia.
Rano, som si naplanoval ucenie z AMA a v plane bolo na zaver aj behanie. Zase akoze prechadzka a kolko zvladnem.
Postupom casu a celeho skuskoveho obdobia som zistil , ze sa k uceniu motivujem vdaka behaniu. Ucil som sa preto, aby som si mohol ist na vecer zabehat a mat ten skvely pocit, aj ked som sa "bohvieco" nenaucil. Beh sa staval mojou odmenou. Beh sa stal mojou drogou.
Ci padal dazd, alebo sneh (to ma bavilo este viac- ked sa z vas az tak pari, je vam horko a vsetci okolo mrznu.) behal som stale viac a castejsie, az prisla ta chvila....skoncil som skolu a doteraz pre mna zahadnym sposobom som skoncil aj s behanim.
Odvtedy ubehlo uz niekolko rokov, ozenil som sa, zalozil rodinu,...mam dom a pod domom bezecku drahu a ta mi nedava spat a zvadza na stare chodnicky, ktore mi chybaju.
Pomalicky sa snazim zacat s behanim, prisposobovat tomu moj cas a zivotny styl, aby som mal zase ten uvolnujuci pocit, skoro az nirvany - ked siahnem na dno svojich sil a prekonam sam seba. -- urcite to kazdy bezec pozna.
Tak mi prosim drzte palce, aby som mal co najmenej bezeckych prekazok, nestretol zlych psov na novych trasach a mozno o rok sa aj s niekym stretol - treba sa dat najskor do formy.
Dakujem.
menuLevel = 2, menuRoute = rungo/blogy, menuAlias = blogy, menuRouteLevel0 = rungo, homepage = false
26. apríl 2024 03:01