StoryEditor

Silvestrovský beh 2008 Senica

02.07.2009, 14:13
napíšem niečo o mojom prvom behu od doby kedy som začal ako - tak tráviť čas behaním. Po roku pravidelného behania cca 1-2 týždenne som si zaumienil skúsiť známy Senický Silvestrovský beh. Dobrý nápad, skúsiť toto namiesto napchávania sa aj tak už nechcenými zákuskami či šalátom s rezňami.
napíšem niečo o mojom prvom behu od doby kedy som začal ako - tak tráviť čas behaním.
Po roku pravidelného behania cca 1-2 týždenne som si zaumienil skúsiť známy Senický Silvestrovský beh. Dobrý nápad, skúsiť toto namiesto napchávania sa aj tak už nechcenými zákuskami či šalátom s rezňami.

V to ráno bolo poriadne tuho, fúkal mrazivý vietor, riadne liezol do "kosti". Pred štartom, ktorý sa posunul o 15 min som mal vcelku problém sa ako tak zahriať, rukavice , čiapka, a niekoľko vrstiev oblečenia..., takí rekreanti ako ja , poznajú.
Po štartovom výstrele som mal pocit, že sa všetci súťažiaci zľakli, pár chvíľ a všetci chvátali ako o život.
Začas som pokľudne, moja konštrukcia bola neschopná konkurencie tých " zľaknutých".
V druhom kole som cítil , že mám na rýchlejšie tempo, tak som pozvoľna pridal. Druhá polovica okruhu viedla popri potoku, otvorené priestranstvo s poriadnym fučákom, zazrel som aj oveľa rýchlejšieho bežca ako sedí na lavičke a fúka si do rukavicami zabalených dlaní. To už som práve zavadzal prvým o kolo rýchlejším, nos a líca som si už takmer necítil.
Posledné dva okruhy som doplatil na vyššie tempo,  ktoré v spojení s -7 stupňovým mrazom ma donútilo zľaviť.
Konečne cieľová rovinka, poriade vydýchanie a rýchlo do auta sa prezliecť.
menuLevel = 2, menuRoute = rungo/blogy, menuAlias = blogy, menuRouteLevel0 = rungo, homepage = false
25. apríl 2024 01:50