StoryEditor

Beh okolo Marhátu

02.09.2009, 14:43
Aj keď dosť oneskorene, ale predsa som spísal krátky postreh z našej akcie na Výtokoch pri Moravanoch nad Váhom.
Predposlednú augustovú nedeľu sa pri rekreačnom stredisku Výtoky pri Moravanoch nad Váhom uskutočnil 1. ročník bežeckých pretekov pre deti a dospelých s názvom Beh okolo Marhátu. Napriek tomu, že večer predtým lesný terén rozmočil hustý dážď sa na trať dlhú 11,5 km s prevýšením niečo viac ako 420 m postavilo 36 pretekárov v behu a 4 v turistickej kategórii. Na 5 km trať sa vydalo ďalších 8 bežcov. Najrýchlejším v cieli s časom 45:13 bol slovenský reprezentant AŠK Slávie Trnava Ondrej Puškár, ktorému veľmi dobre sekundoval Ondrej Pijak z Pezinka časom 45:51. V hlavnej ženskej kategórii zvíťazila Jana Brežná z Piešťan. Na päťkilometrovej trati so štvorminútovým náskokom suverénne dobehol junior Lukáš Ďurec z Plevníka. Kompletné výsledky aj s popisom tratí je možné nájsť na http://beh.yw.sk .

 

Pre tých najmenších bola pripravená trať 150 m, kde si mohli vyskúšať chuť pretekov a potešiť sa z potlesku v cieli. Samozrejme ich neminula ani sladká odmena a tých najlepších aj hodnotné ceny. Mladší a starší žiaci a žiačky si zmerali sily na trati 800 a 2000 m. Na kratšej trati zvíťazili súrodenci Lýdia a Benjamín Drahovskí z ŠBR Piešťany a na dlhšej trati dobehli na prvých miestach Dušan Macháč a Daniela Galbičková z Družby Piešťany. Po finiši 34 detí bolo pre všetkých účastníkov ako aj rodinných a iných príslušníkov pripravené originálne občerstvenie. Vďaka krásnemu slnečnému počasiu bola atmosféra celého podujatia veľmi príjemná a sponzori, firmy Pharmagen s.r.o., RG Vertical, Top-Trend, Simea Piešťany a ďalší, sa postarali o odmeňovanie tých najlepších ako aj zabezpečenie pitného režimu a občerstvenia, koľko komu hrdlo ráčilo.

Na záver by som rád poďakoval spoluorganizátorom tohto podujatia rodine Ciklaminiovej, Balákovej, bratom Braškovým, našim babičkám v bufete, Martinovi Štepkovi ako aj rozhodcovi p. Zelenayovi a ďalším, čo prispeli k hladkému priebehu tejto akcie. Veríme, že sa nám podarí v tomto duchu zorganizovať aj ďalší ročník tohto pekného behu v krásnej prírode a tešíme sa na ešte hojnejšiu účasť budúci rok.

 

Jozef Drahovský s rodinou


P.S.: V pondelkových trnavských MY novinách vyšiel aj článok p. Kloknera http://trnava.sme.sk/c/4993491/premiera-v-moravanoch-sa-vydarila.html .

P.S.2.: Foto z behu nájdete v mojom albume (časť) a komplet na našej stránke http://beh.yw.sk/FotoreportMarhat2009/index.html .

menuLevel = 2, menuRoute = rungo/blogy, menuAlias = blogy, menuRouteLevel0 = rungo, homepage = false
24. apríl 2024 10:05