StoryEditor

Nové miesto na bežeckej mape

16.09.2009, 13:29
Tak a je to za mnou. Cez víkend (v nedeľu) som spolu s pár ľuďmi zorganizoval prvý ročník Behu pre radosť a zdravie v Petržalke. Konkrétne v lužnom lese v blízkosti petržalskej hrádze. Článoček o tom, ako som organizoval ...
Tak a je to za mnou. Cez víkend (v nedeľu) som spolu s pár ľuďmi zorganizoval prvý ročník Behu pre radosť a zdravie v Petržalke. Konkrétne v lužnom lese v blízkosti petržalskej hrádze. Článoček o tom, ako som organizoval ...
Nevyšlo to všetko celkom podľa predstáv, ale mám to už za sebou a zase je z čoho sa poučiť.

Propagácia

Okrem avizovania behu tu, na stránke beh.sk som pre beh vytvoril aj vlastnú stránku, kde boli všetky potrebné podrobnosti. Nie som nijaký programátorský zázrak, takže som využil možnosť a vytvoril pre beh stránku zadarmo (cez estranky.sk) použitím štandardnej šablony. No a poslednou formou propagácie boli plagáty, ktoré som rozvešal pozdĺž chorvátskeho ramena v Petržalke a pri Draždiaku. Musím povedať, že odtrhnuteľné lístočky s www adresou behu sa z týchto plagátov celkom míňali a možno do istej miery prispeli k tomu, že na behu sme mali viacero prvobežcov, pre ktorých to bolo prvé organizované bežecké podujatie.

Prihlasovanie
Dali sme všetkým možnosť prihlásiť sa aj cez internet a 32 bežcov túto možnosť aj využilo. Trošku som sa toho, zľakol, pretože som rátal s tým, že väčšina bežcov sa aj tak prihlási až v deň pretekov a keď sa ich prihlásilo až 32 vopred, tak som sa bál (aj dúfal) či nám vôbec budú stačiť štartové čísla (ktorých bolo 100). Ukázalo sa, že bežci si pomaly na túto možnosť prihlásenia zvykajú a napriek tomu, že desiati z nich sa na štart nepostavil, pomer vopred a namieste prihlásených 2:3 mi dáva pre budúcnosť možnosť lepšieho citu pre posledný nákup pred samotným behom. Samotné prihlasovanie sme robili ručným zápisom na pripravené papierové listiny, tých, ktorí boli prihlsení vopred sme v zozname len odfajkli a pridelili im číslo. Na zapisovanie postačil jeden človek, druhý prideľoval ostatné veci (štartové číslo, občerstvenie a lístok na nápoj). Keby bolo treba, tak bol pripravený ďalší človek na zapisovanie.

Značenie trate
Keď som značil trať na jar na fiľakovský cross, tak som použil len metódu sprej na zem a víťazi mi vyčítali, že miestami nevedeli, kadiaľ ďalej. Sem tam by sa tam zišla nejaká tá faborka. Teraz som pouzžil zase opačný extrém, celá trať bola len vyfaborkovaná. Nemohol (alebo mohol?) som počítať s tým, že sa nájde nejaký lotor, ktorý v úseku 1500 m vyzbiera všetky faborky a množstvo bežcov sa vďaka tomu ocitlo v pralese. Síce celkovo bežali správnym smerom ale po pomalšom povrchu v hustejšom lese. Označenie sprejom na týchto miestach by bolo zložité, keďže je tam prašná cesta. Nabudúce to bude chcieť kombinované značenie (faborky + šípky) a pre istotu aj nejakých figurantov, ktorí budú bežcov posielať na správnu cestu. Uvidíme či nájdem dosť dobrovoľníkov.

Cieľ
V cieli sme mali človeka, ktorý zapisoval čísla a časy a človeka (čelenku) fotografa, ktorý zároveň diktoval čísla. No a keď som sa do cieľa doplazil aj ja, tak som hneď začal robiť vyhodnotenie - výsledkovú listinu.

Výsledky
Keď bolo zapísaných prvých 20 pretekárov, ja som k nim (opäť ručne) dopisoval mená, kluby a kategóriu. A tu nám vznikli chyby, kvôli ktorým bolo nesprávne vyhodnotené poradie v kategóriách E a B a vypadol z výsledkovej listiny 1 človek. Nabudúce skúsime zápis priamo do PC, možno to bude rýchlejšie a ak aj nie, tak aspoň presnejšie.

Celkovo som mal z celého podujatia trochu zmiešané pocity. Prišlo síce veľa ľudí, ale kopec z nich kvôli neoznačeným úsekom zablúdilo a ešte aj vznikol chaos pri výsledkoch. Dúfam, že nabudúce (ak nejaké nabudúce bude) sa nám to celé podarí lepšie. Nie je to také ľahké ako do piesku čúrať.
menuLevel = 2, menuRoute = rungo/blogy, menuAlias = blogy, menuRouteLevel0 = rungo, homepage = false
19. apríl 2024 07:51