StoryEditor

Od fajčiara k polmaratónu

31.03.2010, 15:18
Ako som prestal fajčiť
Ako si tak pofajčujem svoju cigaretku zrazu okolo mňa prebehne starý pánko vo veku asi 600 rokov. Áno je 4. októbra 2009. Na ten deň sa zabudnúť nedá. Je to deň, kedy som sa rozhodol prestať fajčiť.
Keď to dokáže on, prečo by som to nebol dokázal aj ja? Znela moja rečnícka otázka. Stále som si ju opakoval aj keď moje abstinenčné príznaky stále rástli na sile. Telo stále chcelo svoju dávku nikotínu, ktorú nie  a nie dostať.
Miesto toho som začal trénovať na ďalší ročník MMM teda na rok 2010. Obul som si svoje kopačky značky NIKE a už som aj frčal pár kilometrov.
Musíim podotknúť, že tie kopačky boli na futbal a nie na vytrvalostný beh. Samozrejme, noha sa potila a pot von neodchádzal, čo zapríčinilo štípanie očí, keď som sa vyzúval.
Nevadí, povedal som si a makal som na sebe ďalej. Zašiel som do Tesca a kúpil som si super tenisky značky Cherokee za 10 EUR a frčal som ďalej.
Nové tenisky mi spôsobovali otlaky, pluzgiere a bolesti, no vydržať som to musel, však budem nejaký bežec predsa....
Asi po mesiaci od kúpy som sa dozvedel, že moje tenisky niesú veľmi dobré na beh. No, nevzdal som sa a pokračoval v nich. Načo si budem kupovať ďalšie tenisky keď ešte sám neviem, či behať budem, alebo nie? Zbytočná investícia... Však možno ma to omrzí...
Behával som spočiatku 4 kilometre, potom 8 a napokon 10 kilometrov.. Až dokial som riadne nedrisol na zem a nenatiahol sval.. Tri týždne som vôbec nebehal. Až raz... Keď bolo vonku pomerne teplo som sa vydal von za behom. Začal som pomalšie, skončil som na 10 kilometroch 2x týždenne. Aj v teple aj v zime. Nevadilo, že mrzlo, snažil som sa.
Teraz, práve dnes si idem kúpiť ozajstné bežecké tenisky. Mám za sebou svoj 1. polmaratón v BA. Ten pocit, keď vás niekto povzbudzuje, tlieska vám a skandujú, niečo úžasné. Chcem to zažiť stále a stále. Svoj prvý polmaratón som zabehol za 2 hodiny. Viem, je to veľa, ale možno na 1. krát to až také zlé nieje. Keď si predstavím, že ešte pred 5-timi mesiacmi som vyfajčil 2 krabičky denne a ledva som vládal ísť po schodoch je to pre mňa úspech.
Som nefajčiar. A som nato hrdý.
Mojim cielom je MMM 2010 za 1 hodinu a 30 minút. Držte mi palce a behu zdar priatelia..

Peter
menuLevel = 2, menuRoute = rungo/blogy, menuAlias = blogy, menuRouteLevel0 = rungo, homepage = false
18. apríl 2024 22:23