StoryEditor

Treba niečo urobiť s diskusiou na tejto stránke

26.04.2010, 17:09
Musím sa priznať, že ma vcelku dosť srdí, že nová stránka (ktorá je inak celkom podarená) zabila bežecké diskusie.
Na starej, Ľubovej stránke, diskusia síce ešte stále beží, ale už zďaleka nie je taká aktívna ako bývala kedysi, keď ešte táto stránka neexistovala. Vtedy na fórum prispievalo veľa bežcov (sem tam aj turistov, ale o tom by nám porozprával Peťo D) a každý deň sa tam niečo dialo.
Teraz je termínovka len na tejto novej stránke, čo je logické, keď bol záujem presmerovať "internetový trafic". Mne však chýba normálna živá diskusia, kde by som si mohol hocikedy prečítať, čo je nové, čo koho trápi, čo kto hľadá. Často sa jedná o prkotiny, jednoduché otázky, ktoré sa na starom fóre v pohode dali zodpovedať, hocikto sa tam zapojil a hlavne a to je asi zo všetkého najdôležitejšie, fórum bolo dosiahnuteľné na jeden klik. Teraz, keď človek chce prispieť, tak musí urobiť minimálne 4 úkony/kliky
1. prihlásiť sa (ak nie je registrovaný tak aj zaregistrovať) - toto však považujem za v pohode krok, aspoň sám za seba
2. kliknúť na fórum, ktoré ti ponúkne 7 (slovom sedem) okruhov tém, v ktorých sa môže diskutovať a v tejto chvíli sa človek začína strácať. Ak človek nechce prispievať, ale len tak si čítať krátke názory a reakcie bežcov na čokoľvek, tak nevie kam sa má vydať, aj keď je tu istá možnosť orientácie podľa dátumu posledného prípevku ...
3. kliknúť na konkrétnu diskusiu. Vidím síce názvy jednotlivých tém v rámci okruhov tém ale keď sa pozriem, že je tam len jeden alebo dva príspevky tak si myslím, že je tak asi preto, že ten príspevok vôbec nie je zaujímavý, pritom opak môže byť pravdou.
4. keď už sa konečne dostanem do konkrétnej témy, tak môžem prispieť. Ale vzhľadom na počet krokov, ktoré musím absolvovať, kým sa k tomu dostanem to radšej vzdám, lebo šanca na to, že si to niekedy niekto prečíta je minimálna.

MOžno to vyznie ako weborúhačstvo a je mi úplne jasné, že ak stránka je už v plnej prevádzke tak je to asi sakra ťažké, ale ak by to bolo čo len trochu možné, bolo by fajn zjednodušiť prístup do fóra.
Minimálne ak sa to dá, tak skrátiť procedúru. Nezväzovať užívateľa okruhmi tém, ale zrušiť celý tento krok a prejsť rovno na témy, pričom zobrazovalo by sa povedzme 10 aktuálnych tém (s možnosťou vrátiť sa k starým cez nejaký archív) a z toho by napríklad 2-3 najaktuálnejšie mohli byť rovno rozbalené, aby človek mohol rovno prispieť.
Dobre to majú poriešené napríklad fanúšikovia spartaka www.spartak.sk, ktorých je podľa mňa možno podobné číslo (aspoň rádovo) ako webovo aktívnych bežcov. A tam tá diskusia stále žije, stále sa tam niečo deje.
Tak som si vylial srdce a som spokojnejší.
menuLevel = 2, menuRoute = rungo/blogy, menuAlias = blogy, menuRouteLevel0 = rungo, homepage = false
27. apríl 2024 04:00