StoryEditor

Beh Senickým parkom - Sobotište

10.05.2010, 09:17
BEh Senickým parkom trochu v inej podobe
Takže aby všetci mali priblížené, ako vyzeralo jedno zo stretnutí Senických rekreačných nadšencov tu je krátky text:

V Sobotu 8.mája 2010 sa konalo už tradičné stretnutie Senických rekreačných bežcov, no tentoraz sme si trochu netradične dali spicha na Sobotišskej 15 - ke, čo je pre turistov známa turistická trasa s niekoľkoročnou tradíciou.
Ranné stretnutie pod príjemnou slnečnou Sobotišskou oblohou v areáli ZŠ bolo prekvapio rušné, v spleti veľkého množstva turistov sma sa ale nakoniec spoločna našli, zasa vo v´čom počte ako na poslednom stretku v Senici, zaregistrovali sa a vydali na 15 km trať, podaktorí ( aj ja :)  ) na trať neznámu. Začiatok smerom na Kút do riadneho kopčiska bola veselá nálada a podarilo sa nám spoločne udržať celú skupinu pokope, v čele kraľoval labrador "Hugo" na vôdzke svojej majiteľky.  Odbočkou medzi chalupami sa začala tá náročnejšia časť pochodu, terén bol popršaný, relatívne bahnitý a pod nohami niekoľkých stoviek pred nami idúcich turistov miestami pripomínal, hlavne v lesných častiach trate, oráčinu. Celá partia sme sa cestou bavili, úsmevy a vtipné pripomienky nám ukrajovali po metríkoch z trate.
K prvemu " checkpointu " nás doviedla kvalitne nárčná lesná cesta, viacmenej sa celá 15 ka niesla v mne do kopca a a z kopca.

Na prvom stanovišti si podaktorí členovia skupiny stihli opiecť špekáčik na spoločnej vatre, niektorí si opiekli, komusi zhorel takme na uhoľ. No sranda bola , poviem Vám celou cestou. Tesne za druhým " checkpointom" si požičal Huga jeden z nás od majiteľky a rovno v najväčšej kaluži sa Hugovi podarilo ho pekne "povoziť" po zadku  :)

Do cieľa ostávali iba cca 5 km zbehnúť lesným trénom , no únava už začínala byť cítiť,  časť zo skupiny, ktorá viacmenej nešla po trati, ale robila " lesný Parkúr" už aj od tejto zábavky odstúpila. Kúsok po za Sobotišské domy, následne po asfaltke k Základnej škole, kde bol cieľ, Tí čo bolo registrovaní sa šli zahlásiť a odovzdať účastnícke lístky a prevziať diplomy. Celá trať nám trvala od 9.hod dopoludnia do 14 tej po obdede, takže sme sa pekne prešli.
Spoločne sme sa dohodli, že sa naša partia na Sobotišskej 15 ke stretne aj o rok a svorne si ju skúsine zabehnúť.  No veď je to o rok, takže sa uvidí.
ďakujem všetkým z partie Senických nadšencov, aj dievčatám, ktoré sa k nám pridali 1 krát za pekne strávené športové dopoludnie.

Takže takto to vlasne bolo.
menuLevel = 2, menuRoute = rungo/blogy, menuAlias = blogy, menuRouteLevel0 = rungo, homepage = false
26. apríl 2024 19:56