StoryEditor

Ako sa behá po pláži v USA a zdraví sa Good Morning!

18.05.2010, 15:45
Je tomu už viac, ako týždeň, čo som sa vrátil z cesty do USA
Využil som ponuku mojich rodičov, robiť im sprievodcu a tlmočníka na ich druhej ceste po USA. Prvá cesta bola asi 10 rokov dozadu po západnom pobreží a tohtoročná bola po východnej strane. Nebudem sa tu rozpisovať o cestovaní a tak, skôr sa chcem zamerať na činnosť, pre ktorú bola táto stránka stvorená a to je beh.

Miesto: Daytona Beach, Florida, USA
Dátum: 25.apríl - 5.máj 2010
Počasie: Väčšinou slnečno teplota od 23 rano až 31 poobede, vlhkosť 90-100%

Prvý beh som absolvoval po pláži poobede cca 16:00 v teniskách v plnej zbroji, ale bez pokrývky hlavy!! Chyba!! Bežal som 10K, prvých päť proti vetru, späť po vetre.
Pocity super, čo sa týka piesku, ten je tvrdší, ale nohy sa doň neboria. Zabudnutie pokrývky hlavy mrzelo večer.

Ďalší beh som si dal v nedeľu ráno uličkami, mostami aj zdvíhacími, keď som musel čakať na prechod lodí, marínami, medzi nádhernými yachtami, ospalými americkými dôchodcami . Tento beh bol okrem perfektnej scenérie výnimočný aj niečim iným. Ako si tak bežím cez jednu z mnohých marín, vidím ako sa oproti mne rúti policajné auto s majákmi a húkačkou. Hovorím si, čože je, hádam som nevbehol na súkromný pozemok a niekto na mňa poslal POLICE. V tom z domčeka vpravo odo mňa vybehne pánko a ukazuje policemanovi smerom na mňa. No už mi začalo rednúť..., ale hovorím si, bežím ďalej a nič si nevšímam. A ako tak bežím pozriem očkom na vodu a tam čo nevidím. Strecha auta, teda iba to z neho trčalo z vody. Hovorím si aháá, tak nejdú po mne! Aj sa mi uľavilo! Tak si bežím ďalej, no a to už prichádzali všetky možné zložky od polície, cez hasičov, sanitiek až po úrad na ochranu rýb a vtáctva. Ospalý dôchodcovia vychádzajú z yácht a s otázkou :They going after you? niečo v zmysle, že či idú po mne. Hovorím, našťastie nie, že iba niekto zaparkoval auto vedľa lodí.
V pohode som dobehol po 20K na hotel, a nikto ma už nezastavil, ani chlapci s CSI ma nekontaktovali:))
Počas celého behu som nestretol ani jedného bežca, a že behá celá Amerika? 

Počas môjho pobytu som bol behať ešte niekoľko krát, ale za zmienku stoja ešte dva behy a to behy po pláži.

Prvý bol 5K na boso, čo som si už počas môjich prvotných behov všimol častejšie, že dosť veľa ľudí behalo po pláži a  len tak na boso. Tak som to skúsil aj ja a môžem povedať, že to bolo super. Ako som už spomínal piesok bol taký polotvrdý a občas sa do toho zaplietla neaká tá vlnka. Tento beh som si vážne užival, hlavne ten koniec, keď som to zamieril rovno do oceánu.
No a ten druhý beh bol tiež na pláži, ale obutý v plnej zbroji, a ten bol najhorší.
Bežal som, teda chcel som 10K a prvých päť proti vetru, ešte pohoda, ale naspäť, keď som to otočil, akoby vzduch stál. A tá vlhkosť!!!
Cítil som, ako zo mňa vycuciava všetkú energiu. Dobehol som tak asi 9K a posledný kilák som už kráčal, to sa fakt nedalo, teda dalo, ale asi by som kolaboval.

Na záver, keď to zhrniem, ej veru, aj by som si zvykol behávať po tej pláži keď človek beží a pozoruje, ako vychádza slnko a stretáva neznámých ľudí, bežcov i nebežcov a každý jeden sa usmeje a pekne pozdraví Good Morning!!!

menuLevel = 2, menuRoute = rungo/blogy, menuAlias = blogy, menuRouteLevel0 = rungo, homepage = false
24. apríl 2024 14:01