StoryEditor

Glenda's Glide 5k run (Detroit area)

26.06.2010, 20:29
Pravdupovediac, na tento pretek som isla iba kvoli cene, lebo naposledy som dostala $50 poukazku na nakup v klenotnictve, tak som aj teraz dufala v nieco uzitocne…
Americke road races su vraj zabava. Prveho ozajstneho som sa zucastnila pred dvomi tyzdnami, avsak to bolo 3 dni po prilete z Europy, takze som bola troche ospala a nezvyknuta na vlhkost. Takze ked som vcera vecer videla letaky na 5k race nedaleko, tak som si povedala, preco nie.

Pretek sam o sebe nebol nicim specialnym, ale co mu predchadzalo.

Pred dvomi tyzdnami som na start dorazila 10min pred startom, takze som nemala vela casu na rozklus a vsetko ostatne. Takze teraz som si povedala, ze sa musim polepsit.

Start bol naplanovany na 10:00, je to okolo 6k odo mna, takze ak vyrazim okolo 8:45 tak budem mat dost casu. Isla som na bicykli.

Avsak cesta bola zatvorena, tak som sa musela vracat a obchadzat a zo 6k bolo zrazu 17k.

Na registraciu som dorazila, ked moje hodiny ukazovali 9:53.  Zamknut bicykel, vyplnit prihlasku, 9:58. Ups. A potom mi povedali, ze start je okolo 200m dalej. Tak so si dala predstartovny sprintik, v jednej ruke startovne cislo, v druhej zicherky na pripnutie, ruksak na jednom pleci, lava snurka rozviazana.

Hymna uz skoncila a ja som este stale saskovala s ruksakom. Samozrejme nemali miesto, kde by som si mohla odlozit veci, ale jedna pani bola mila a povedala, ze mi ich vezme a mam ju po preteku najst.

Neviem, ci na mna cakali, alebo som mala iba take startie, lebo moment, ako som sa postavila na ciaru, zaznel vystrel. Nemala som cas ani poriadne si zasnurovat tenisky, odstartovat hodiny, a cislo a zicherky som este stale drzala v rukach.

Najprv som myslela, ze cislo budem niest, ale to ma skoro omrzelo. Skusali ste si pripnut cislo na tricko, ked sa snazite bezat, dole kopcom a okrem toho nohy mate ako zo zelatiny, lebo nie ste zvyknuti na presun z bicykla na beh? Zvladla som to, hoci dve zicherky som stratila.

5k ubehne tak rychlo! Uzasne. Odteraz chcem behat len 5k.


Bezala som hrozne, ale mam ciste svedomie, lebo sa bez akychkolkej vycitiek mozem vyhovorit na udalosti, ktore predchadzali startu :)


A cena, voli ktorej som tak isla? Pohar na pivo. Uzitocnejsie ako zlaty prsten, ale stalo to za vsetky tie trampoty???
menuLevel = 2, menuRoute = rungo/blogy, menuAlias = blogy, menuRouteLevel0 = rungo, homepage = false
16. apríl 2024 18:10